Cocktail blog

Ξενοδοχείο Τυμφαία στην Αλατόπετρα στα μαγευτικά Γρεβενά


79€ για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Τυμφαία στην Αλατόπετρα στα μαγευτικά Γρεβενά, αξίας 170€. Έκπτωση 53,53%

Τηλεφωνική επικοινωνία 24620 24620 - 6976 658038.

Λίγα λόγια για την Αλατόπετρα
Πρόκειται για ένα περιποιημένο γραφικό χωριό (Τούζι) 28 χλμ. Δ των Γρεβενών σε υψόμετρο 970 μ. Οι 350 κάτοικοι -μόλις 80 το χειμώνα -ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την τυροκομική, τη μελισσοκομία, παραδοσιακά επαγγέλματα όλα για την περιοχή. Υπάρχουν ακόμη οικοδόμοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Σύμφωνα με διηγήσεις των κατοίκων , το 1897 οι Αλατοπετρίτες σκότωσαν έναν τούρκο φοροεισπράκτορα και δύο στρατιώτες, αρνήθηκαν όμως την περιοχή για δική τους, πλήρωσαν, το πρόστιμο οι Πολυνερίτες και ορίστηκαν έτσι τα όρια των δύο κοινοτήτων στο Καστρί. Το Καστρί είναι μια κορυφή 1 χλμ. Δ (1.200 μ.) απ' όπου υπάρχει θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Κάποιος θρύλος αναφέρει πως ο Μέγας Αλέξανδρος έζησε και έκρυψε σ' αυτό θησαυρό πριν φύγει για την Ασία. Εδώ βρίσκεται η εκκλησία των Αγ . Θεοδώρων (1914), χτισμένη πιθανότατα πάνω σε ερείπια βωμού.
ΤΥΜΦΑΙΑ HOTEL
 
Πληροφορίες για την επιχείρηση
Στην καρδιά της βόρειας Πίνδου, στην πανέμορφη Αλατόπετρα, 30 χλμ από την πόλη των Γρεβενών και 15 λεπτά από το χιονοδρομικό κέντρο "Βασιλίτσα" το νεόχτιστο ξενοδοχείο “Τυμφαία” σας δίνει τη δυνατότητα για αξέχαστες διακοπές. Σε ένα σύγχρονο κτίριο, στο υψηλότερο σημείο του χωριού, κρατώντας στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με την πέτρα και το ξύλο να δίνουν μοναδικούς χώρους. Η θέση του ξενοδοχείου, στο υψηλότερο σημείου του χωριού, με την απεριόριστη θέα στον επιβλητικό και άγριας ομορφιάς Όρλιακα, κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο στη θέση Καστρί, το τοπικό ποτάμι με το πανέμορφο πέτρινο γεφύρι, τη θέση στόμιο με τον καταρράκτη του και φυσικά το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας εγγυώνται αξέχαστες διακοπές. Το ξενοδοχείο διαθέτει 22 δωμάτια, από τα οποία τα τέσσερα είναι σουίτες με τζάκι. Ενώ υπάρχει το άνετο και πολυτελές σαλόνι και η αίθουσα εστιατορίου. Το παραδοσιακό εστιατόριο σας προσφέρει τοπικές και γνωστές συνταγές, σπιτικά γλυκά, ζεστή φιλοξενία σε ένα κομψό, παραδοσιακό και πεντακάθαρο περιβάλλον.
Αλατόπετρα,
Γρεβενά
Μεγεθύνετε το χάρτη
tsoonami.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: