Cocktail blog

Ξενοδοχείο «Πηγή Ταρλαμπά» στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας


προσφορά για Πηγή Ταρλαμπά Groupon Travel

Tηλ. επικοινωνία για κρατήσεις στο 27430 91267.Ξενοδοχείο που πρωτολειτούργησε το 1929 και αναπαλαιώθηκε πριν τρία χρόνια με τις πιο αυστηρές κατασκευαστικές προδιαγραφές στα πλαίσια αναπαλαίωσης παραδοσιακών κτιρίων από την Ε.Ε.Μοναδική εμπειρία ανάμεσα στα έλατα, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που συνδυάζει την παράδοση, την καλαισθησία και την άνεση.Μοναδική θέα προς τα βουνά της Κορινθίας όπως και προς τον Κορινθιακό κόλπο.Μια μαγευτική περιοχή σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από το Ξυλόκαστρο και 144χλμ από την Αθήνα. Μια καταπράσινη περιοχή που «κοιτά» από υψόμετρο 1200μ, «πίνει» κρυστάλλινο νερό και «αναπνέει» ένα  ξηρό κλίμα τόσο διάσημο που για πολλά, πολλά χρόνια αποτελούσε το ιδανικ
ό τοπίο ξεκούρασης χαλάρωσης και αναζωογόνησης για όσους είχαν προβλήματα υγείας. Λογικό. Δεν φταίει μόνο που η περιοχή είναι αμφιθεατρική και σε υψόμετρο αλλά και ότι βρίσκεται ανάμεσα σε έλατα, πεύκα και γενικά πλούσια βλάστηση.
/21/02/1320839650221.jpg
Το ξενοδοχείο, ένα από τα κεντρικά πολύτιμα κοσμήματα της περιοχής, διαθέτει ευρύχωρο parking, καφετέρια, μπαρ και εστιατόριο (εδώ θα βρεις σπιτικά φαγητά από παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής) με πανοραμική θέα που εκτείνεται από τα μαγευτικά βουνά της Ζήρειας εως τον Κορινθιακό Κόλπο (το αθλητικό χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας βρίσκεται σε απόσταση μόλις 6 χιλιομέτρων). Όλο το κτίριο είναι φτιαγμένο από ντόπια πέτρα, ξύλο, παραδοσιακό μικρό τούβλο και μαρμάρινο παραδοσιακό πλακάκι σε εναλλαγές και συνδυασμούς που δημιουργούν ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα (βοηθά η αναπαλαίωση με τις πιο αυστηρές κατασκευαστικές προδιαγραφές, με τη βοήθεια κοινοτικών κονδυλίων, πριν τρία χρόνια).
/90/01/1320839650190.jpg
Τα δωμάτια διαθέτουν αυτόνομη κεντρική θέρμανση, τηλεόραση LED 22'' wifi internet, ενώ τα περισσότερα έχουν τζάκι και πατάρι με παραδοσιακά χειροποίητα κρεβάτια. Διαθέτουν μπαλκόνια με θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα και ακολουθούν ισάξια την αισθητική του υπόλοιπου κτιρίου με εναλλαγές παραδοσιακών, κατασκευαστικών υλικών και επίπλων.
/72/70/1320836437072.jpg
Σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου διατίθενται προς ενοικίαση snowmobiles για μοναδικές περιπέτειες στο χιόνι και συναρπαστικές αποδράσεις στη φύση. Σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο λειτουργεί το Κέντρο ελεύθερης ιππασίας που διοργανώνει και βόλτες με άλογα στη γύρω περιοχή των Τρικάλων.
Ιστορικά και γεωγραφικά εικονογραφημένα
  • Η ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων κατοικούνταν από τα αρχαία χρόνια όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αχαϊκά του, κυρίως στις περιοχές της Αρχαίας Πελλήνης που υπάρχει έως και σήμερα, και του "Μυσαιου", του ιερού της Μυσίας Δήμητρας.
  • Το όρος Κυλλήνη (Ζήρεια) πήρε την ονομασία του από τη μητέρα του Ερμή. Το σπήλαιο έχει εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί το 1971, από κλιμάκιο της σπηλαιολογικής εταιρίας. Έχει έκταση 1.200τμ. και διακλαδίζεται σε 8 θαλάμους με συμπλέγματα σταλακτιτών και σταλαγμιτών.
  • Η Κυλλήνη (Ζήρεια) είναι το δεύτερο σε ύψος βουνό της πελοποννήσου με 2.374μ υψόμετρο. Υπάρχουν ακόμη 7 κορυφές με υψόμετρο πάνω από 2000μ.
  • Από τα Τρίκαλα ξεκινά ασφαλτοστρωμένος δρόμος 12 χιλιομέτρων που οδηγεί στο οροπέδιο, όπου βρίσκονται τα δύο ορειβατικά καταφύγια και το χιονοδρομικό κέντρο. Εκεί είναι πιθανόν να συναντήσετε ένα κοπάδι ημιάγριων αλόγων που ζουν ελεύθερα.
  • Από τα καταφύγια, ένας καλός χωματόδρομος συναντά μετά από 5 χιλιόμετρα τη λίμνη Δασίου και ύστερα από 9 χιλιόμετρα κατηφορίζει έως τα Μεσαία Τρίκαλα.
  • Οι κορυφές της Κυλλήνης πάνω από το οροπέδιο και η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας έχουν ενταχθεί στο "Natura 2000", ως περιοχές ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος που χρήζουν προστασίας.
/46/70/1320836437046.jpg

Πηγή Ταρλαμπά

Άνω Τρίκαλα Κορινθίας
20400 Τρίκαλα Κορινθίας
Website / Facebook
Πηγή Ταρλαμπά, Τρίκαλα Κορινθίας, 20400, Άνω Τρίκαλα Κορινθίας 
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: