Cocktail blog

Τα πιο ακριβά γιοτ του κόσμου για το 2010



Το yacht αρχικά ήταν ένα ελαφρύ ολλανδικό πολεμικό πλοίο που χρησιμοποιούνταν στην αντιμετώπιση των πειρατών σε ρηχά νερά. Όταν ο βασιλιάς Κάρολος Β΄ αποφάσισε να επιστρέψει στην Αγγλία από την Ολλανδία με ένα τέτοιο πλοίο, το yacht έγινε σύμβολο του πλούτου και της πολυτέλειας. 
Η παράδοση αυτή συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, με τα σκάφη αυτής της κατηγορίας να είναι από τα πιο ακριβά στον κόσμο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο ακριβά yacht στον κόσμο, σύμφωνα με ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά περιοδικά σκαφών. 



Οctopus – 250 εκατομμύρια 



Ιδιοκτησία του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, το Octopus είναι η όγδοη μεγαλύτερη θαλαμηγός στον κόσμο. Κατασκευάστηκε το 2003, έχει μήκος 126 μέτρων, διαθέτει χώρο για δύο ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, επτά μικρότερα σκάφη, ακόμα και τηλεκατευθυνόμενο όχημα για περιήγηση στον πυθμένα της θάλασσας. 

Rising Sun – 250 εκατομμύρια 



Το σκάφος αυτό ανήκει στους μεγιστάνες της Oracle και των Μ.Μ.Ε., Larry Ellison και David Geffen. Κατασκευάστηκε με στόχο να ξεπεράσει το Octopus του Allen, έχοντας μήκος 138 μέτρων. Η πολυτέλεια και οι ανέσεις του είναι εκπληκτικές, διαθέτοντας από χώρο για σπα, γυμναστήριο, κινηματογράφο έως ελικοδρόμιο και χώρο για υποβρύχιο. 

Lady Moura – 260 εκατομμύρια 



Η 101,8 μέτρων θαλαμηγός του δισεκατομμυριούχου Nasser Al-Rashid διαθέτει πισίνα με αναδιπλούμενη οροφή, αλλά και ένα παραθαλάσσιο θέρετρο! To mini resort περιλαμβάνει άμμο, ξαπλώστρες και φοίνικες, δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται σε πραγματική παραλία. 

Dubai – 350 εκατομμύρια 



Το σκάφος αυτό έχει αλλάξει τρία ονόματα από την κατασκευή του. Platinum 525, Golden Star και τώρα Dubai. Από το 2001, ανήκει στον σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, κυβερνήτη του Ντουμπάι. Έχει μήκος 160 μέτρα, διαθέτει μια εκπληκτική βασιλική σουίτα, πέντε ακόμα τεράστιες σουίτες για τους VIP καλεσμένους και δεκάδες άλλες για τους υπολοίπους. 

Streets of Monaco – 1.1 δισεκατομμύριο



Το εντυπωσιακό αυτό σκάφος είναι το μόνο που μπορεί να συγκριθεί με το Eclipse του Roman Abramovich, τόσο σε τιμή όσο και σε πολυτέλεια. Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο ή το πιο ασφαλές, είναι όμως το πιο ιδιαίτερο, αφού έχει σχεδιαστεί με βάση την πόλη του Μονακό. Το 152 μέτρων σκάφος διαθέτει πίστα για καρτ εμπνευσμένη από αυτή της πόλης, μικρογραφίες των Hotel de Paris, La Rascasse και Loews Hotel. Η σουίτα του ιδιοκτήτη είναι 4.800 τ.μ., κατασκευασμένη σε τρεις ορόφους. 

Eclipse – 1.3 δισεκατομμύρια 



Αυτό έχει χαρακτηριστεί ως το απόλυτο σκάφος. Ανήκει στον Roman Abramovich, έχει μήκος 171 μέτρα και απασχολεί περίπου 80 μέλη πληρώματος. Ο Ρώσος μεγιστάνας και οι φίλοι του προστατεύονται από τα πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας με ραντάρ για πυραύλους, ενώ διατίθενται ακόμα ακτίνες λέιζερ για προστασία από φωτογραφίες. Διαθέτει δύο ελικόπτερα, τρία ταχύπλοα και ένα υποβρύχιο, πισίνες, ενυδρείο, σπα, γυμναστήριο, γήπεδο γκολφ, εκπληκτικές σουίτες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: