Cocktail blog

Μοσχάρι φιλέτο στον ατμό




Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. μοσχάρι φιλέτο
50 γρ. τζίντζερ (ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο)
100 γρ. κόκκινες πιπεριές
100 γρ. κίτρινες πιπεριές
100 γρ. πορτοκαλί πιπεριές
200 γρ. κρεμμύδι κομμένο στα 4
100 γρ. καρότο ξεφλουδισμένο
150 γρ. πράσο κομμένο στα 2 

5 γρ. αλάτι
5 γρ. πιπέρι μαύρο

Για το λαδολέμονο
40 ml λάδι
χυμό από ένα λεμόνι
5 γρ. αλάτι
2 γρ. θυμάρι τριμμένο

Εκτέλεση
Αφού πλύνω και κόψω τα λαχανικά, ρίχνω σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και γεμίζω την κατσαρόλα με νερό, λιγότερο από τη μέση.
Μόλις βράσει, τοποθετώ στην κατσαρόλα μία σίτα ή ένα σουρωτήρι στο οποίο ρίχνω από κάτω το ψιλοκομμένο τζίντζερ, τις πιπεριές και από πάνω απλώνω το φιλέτο το οποίο έχω κόψει σε φέτες με καλό μαχαίρι και αλατοπιπερώνω.
Σκεπάζω την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνω το κρέας να ψηθεί με τα λαχανικά στον ατμό για 25 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το λάδι με τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το θυμάρι και δημιουργώ με τη χρήση ενός σύρματος το λαδολέμονό μου.
Σερβίρω το τζίντζερ, από πάνω τις πιπεριές, από πάνω το κρέας και ολοκληρώνω περιχύνοντας με το λαδολέμονο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά .iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: