Χριστούγεννα στην πόλη


Oneiroupoli Dramas © Oneiroupoli Dramas 2011


Θεσσαλονίκη.Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές εκδηλώσεις στους υπέροχους χώρους πολιτισμού και τέχνης της Θεσσαλονίκης. Το Μέγαρο Μουσικής, το στολίδι της παραλίας που έχει δώσει νέα πνοή στην πολιτιστική ζωή της πόλης, σας χαρίζει στις 22 και 23 Δεκεμβρίου τη Συναυλία για την Ειρήνη από τον ADAP, ένα σχήμα εννέα πιανιστών (Ελλάδα, Ισραήλ, Τουρκία, Κύπρος, Αίγυπτος, ΗΠΑ, Αρμενία, Ιράν) και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. ΤοΚρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει εξαιρετικές παραστάσεις, όπως η «Ντενεκεδούπολη» και η «Λωξάντρα», ενώ το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών μας προτείνει την πρωτότυπη έκθεση «Goya and Beethoven».

Oneiroupoli Dramas © Oneiroupoli Dramas 2011
Το πολυαναμενόμενο ωστόσο γεγονός που θα μεταμορφώσει τη Θεσσαλονίκη από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου στην απόλυτη «Πόλη των Χριστουγέννων» είναι το Χριστουγεννιάτικο πάρκο που θα φιλοξενηθεί σε έναν χώρο 16.000 τ.μ. εντός του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ. Οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν στο Fun Park με τo τρενάκι, το καρουζέλ, το παγοδρόμιο και το skate park, να συμμετέχουν στα δημιουργικά εργαστήρια και στο θέατρο σκιών, να θαυμάσουν τη γιγάντια Χιονόσφαιρα, να κάνουν μια επίσκεψη στο σπίτι του Αϊ-Βασίλη ή μια βόλτα στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά! Γράψτε και εσείς μια ευχή και βοηθήστε να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ευχετήρια κάρτα στον κόσμο – που θα οδηγήσει μάλιστα το Πάρκο στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness!
Η καρδιά της πόλης χτυπά στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία θα αποτελεί ένα μαγικό γιορτινό σκηνικό από τις 26 Νοεμβρίου 2011 έως τις 8 Ιανουαρίου 2012. Εκεί θα στηθεί ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο πάρκο με στολισμένα δέντρα, fun park με καρουζέλ και παιχνίδια, παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και μια σκηνή για μουσικές παραστάσεις, ενώ όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης θα είναι φωταγωγημένοι με πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Και το πιο εντυπωσιακό; Δεκάδες φωτεινά αστέρια μέσα στη θάλασσα θα σχηματίζουν το πιο φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης!
Όσοι βρεθείτε στη συμπρωτεύουσα μην παραλείψετε να επισκεπτείτε την κοντινή Δράμα, όπου θα στηθεί για μία ακόμη φορά από τις 4 Δεκέμβρη έως τις 4 Γενάρη η θρυλική Ονειρούπολημε ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων όλο το Δεκέμβριο, ενώ ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου αξιόλογο χριστουγεννιάτικο πάρκο, η Παραμυθοχώρα, σας υποδέχεται στο Στρατώνι Χαλκιδικής (Δήμος Αριστοτέλη) από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου και ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με την υπέροχη γιορταστική του ατμόσφαιρα!visitgreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸