Cocktail blog

Eden Andalou SPA & Resort στο Μαρακές!


προσφορά για Eden Andalou SPA & Resort Special Deal

Κρατήσεις στο 00212 5 24459400Μαρόκο, ένας συναρπαστικός κόσμος από μόνο του. Μαρακές, η πιο πολυαγαπημένη και τραγουδισμένη αυτοκρατορική πόλη.  Χτισμένη στη σκιά της, σχεδόν πάντα, χιονισμένης οροσειράς του Άτλαντα και κοντά σε ένα δάσος από χουρμαδιές, το Μαρακές σαγηνεύει το βλέμμα με την αρχιτεκτονική των κατακόκκινων σπιτιών του. 

/03/02/1323471310203.jpg

Είναι μία πόλη γεμάτη κίνηση και ζωή, γνωστή για τις αγορές και για τα φεστιβάλ της. Η Μεδίνα, το ιστορικό κέντρο της πόλης, εκτείνεται γύρω από την τεράστια πλατεία Djemaa el-Fna. Η πλατεία είναι γνωστή σαν τόπος όπου γίνονταν οι δημόσιες εκτελέσεις. Σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζωντανά θέατρα της ζωής. Καθώς ο ήλιος χαμηλώνει τις απογευματινές ώρες, πλήθη κόσμου συρρέουν στην τεράστια πλατεία σε ένα ατελείωτο πήγαινέ-έλα. Ανάμεσά τους μουσικοί, γητευτές φιδιών, ακροβάτες, μαϊμούδες, σαλτιμπάγκοι, άνθρωποι που διηγούνται ιστορίες, χορεύτριες της κοιλιάς, υπαίθρια μαγειριά, τουρίστες, πορτοφολάδες, ζητιάνοι, μεσοαστικές οικογένειες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας. Ολόκληρη η ζωή σε μια πλατεία. Όταν κουραστείτε, μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα πολλά καφέ ή εστιατόρια και να απολαύσετε το θέαμα από ψηλά, τα περισσότερα έχουν μπαλκόνια ή ταράτσες με θέα προς την πλατεία. Τα souqs στην παλιά πόλη σχηματίζουν ένα πραγματικό λαβύρινθο με καταστήματα με χειροποίητα είδη που πολλές φορές κατασκευάζονται μπροστά στα μάτια σας και τα μοναδικά πρόσωπα των ντόπιων που σας μεταφέρουν σε εποχές του μεσαίωνα. Τα περισσότερα τζαμιά στο Μαρακές είναι κλειστά στους μη μουσουλμάνους, αλλά υπάρχουν αρκετά που μπορείτε να επισκεφτείτε: Το Koubda Ba'adiyn, το Ali ben Youssef, δεν θα δυσκολευτείτε να τα βρείτε όπως επίσης και το παλάτι Palais el-Badi ή το Palais de la Bahia. Στο Μαρακές οι διάφοροι «οδηγοί», «ξεναγοί» ενδέχεται να ταλαιπωρήσουν το νευρικό σας σύστημα και ίσως να σας χαλάσουν τελικά τη διάθεση αν δεν είστε προετοιμασμένοι να τους αντιμετωπίσετε με τη δέουσα απόσταση. 
/37/02/1323471310237.jpg

Η εξερεύνηση της πόλης είναι εύκολη και φθηνή. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο τζαμί Kutubiyya (Κουτουμπιά). Στραμμένο προς τη Μέκκα, δεσπόζει της πόλης και αποτελεί ένα από τα σύμβολά της. Ύψους 70 μέτρων, είναι ένας λαμπρός μιναρές που αποτελείται από αραβουργήματα και χρωματιστά πλακάκια, που κάποτε τον κάλυπταν ολόκληρο. Μπορεί η είσοδος να επιτρέπεται μόνο σε μουσουλμάνους, είναι όμως από τους πιο καλοδιατηρημένους και παλιούς μιναρέδες και αξίζει να τον δείτε. Έχει τρείς μπάλες στην κορυφή του από χρυσό, ασήμι και μπρούτζο, που φαίνεται ότι ο άνθρωπος προσπαθεί να φτάσει ψηλά στον ουρανό, εκεί που «βρίσκεται ο Θεός. Πίσω από το τζαμί Kasbah, υπάρχει το μαυσωλείο Sa‘didi, το καλύτερο ίσως διατηρημένο μνημείο του Μαρακές. Η Μεντρέσα του Ben Youssef, είναι μια εσωτερική αυλή, περιστοιχισμένη από μικρά δωμάτια, στα οποία οι φοιτητές σπούδαζαν το Κοράνιο. Το μεγάλο ανάκτορο Μπαχία, χτισμένο τον 19ο αιώνα, έλυσε ένα σοβαρό σχεδιαστικό πρόβλημα των αρχιτεκτόνων της εποχής : πώς να κατασκευασθεί ένα οίκημα για τις 4 συζύγους του Μεγάλου Βεζίρη και τις 24 παλλακίδες του. Οι λύσεις που προσέφερε ο ανώνυμος αρχιτέκτονας εξασφάλισαν πάνω απ' όλα την ησυχία του Βεζίρη, αλλά και την ιδιωτική ζωή των γυναικών.
/81/02/1323471310281.jpg

Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τους Κήπους Μαζορέλ (τώρα ιδιοκτησία του Yves Saint Laurent) που προσφέρουν την ωραιότερη βόλτα στην πόλη. Το μικρό καφενείο σερβίρει μαροκινό πρόγευμα, με φρέσκα φρούτα, γιαούρτι, γλυκές κρέπες και μέλι, ενώ στο διπλανό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης μπορεί κανείς να θαυμάσει τα εκπληκτικά μαροκινά υφαντά, τα οποία συνέλεξαν οι, λάτρεις του Μαρακές, μόδιστροι Ιβ Σεν Λοράν και Πιερ Μπερζέ.
Στο Μαρακές αξίζει να ψωνίσετε κελεμπίες, παραδοσιακά δερμάτινα υποδήματα, υφάσματα μπροκάρ και υπέροχα βερβερίνικα χαλιά, δερμάτινα είδη ρουχισμού ή αξεσουάρ και επίσης χάλκινα αντικείμενα ή ασημένια κοσμήματα. Να θυμάστε ότι το σκληρό παζάρι είναι απαραίτητο. 
/09/03/1323471310309.jpg

Υπάρχουν εντυπωσιακά παραδοσιακά εστιατόρια όπου μπορείτε να γευματίσετε ή να δειπνήσετε με τη συνοδεία μαροκινής μουσικής και, βέβαια, θαυμάζοντας τον χορό της κοιλιάς. Στα πολλά παραδοσιακά εστιατόρια μπορείτε να θαυμάσετε τους ντόπιους δερβίσηδες να στροβιλίζονται έχοντας στο κεφάλι τους διάφορα αντικείμενα.
Το νεόκτιστο ξενοδοχείο 5* Eden Andalou βρίσκεται σε μια, κυριολεκτικά και μεταφορικά, όαση ομορφιάς και αποτελεί σημείο αναφοράς Ισπανομαυριτανικής αρχιτεκτονικής και ανατολίτικης πολυτέλειας.

Eden Andalou SPA & Resort

Μαρακές
- Μαρόκο
Website / Facebook
Eden Andalou SPA & Resort, Μαρόκο, -, Μαρακές 
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: