EMPHASIS στην ποικιλία από το κτήμα Παυλίδη




Το Κτήμα Παυλίδη έχει γίνει γνωστό για την έμφαση που δίνει στη λεπτομέρεια και στην παραγωγή ποιοτικών οίνων. Η έμφαση που δίνεται στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της κάθε ποικιλίας αποτελεί το λόγο για τον οποίο η οικογένεια μονοποικιλιακών του κτήματος φέρει πλέον το όνομα EMPHASIS. Τα πολυβραβευμένα EMPHASIS Ασύρτικο, Chardonnay, Tempranillo κ Syrah, παράγονται από αμπελοτεμάχια με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και με ιδιαίτερη προσοχή στις καλλιεργητικές φροντίδες κ υπόκεινται σε πολύ αυστηρή διαλογή κατά την υποδοχή τους στο οινοποιείο.
Μετά τις πολλές βραβεύσεις των EMPHASIS Syrah και EMPHASIS Tempranillo του 2007 μέσα στο 2011, αξίζει να αναφερθεί κανείς στις δύο πολύ μεγάλες διακρίσεις, ως κορυφαίο ελληνικό κρασί, του EMPHASIS Chardonnay του 2010, που μόλις διατίθεται στην αγορά μετά την εξάμηνη ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια και την 4μηνη παραμονή του στη φιάλη. Ειδικότερα, το Μάιο, βραβεύτηκε με GOLD – BEST OF CLASS στο INTERNATIONAL WINE AND SPIRIT COMPETITION στο Λονδίνο, στη σελίδα του οποίου γινόταν ειδική μνεία στη διάκριση αυτή. Επίσης, με DOUBLE GOLD – μέγιστη διάκριση ανά χώρα- βραβεύτηκε στο CHINA WINE AWARDS, στον έγκριτο διαγωνισμό οίνου της Κίνας.

Το EMPHASIS Chardonnay, είναι ένα πολυσύνθετο αρωματικά κρασί, με αρώματα λευκόσαρκων και εξωτικών φρούτων να πλαισιώνονται με πολύ διακριτικές νότες βανίλιας και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Στο στόμα, ισορροπημένο και πλούσιο, με μεγάλη διάρκεια στην επίγευση, δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού με πλήθος πιάτων. Είναι ένα κρασί που πίνεται πολύ ευχάριστα σήμερα, αλλά μπορεί να παλαιώσει ακόμα 4-5 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸