Τηλ. επικοινωνία στο 2310 658985.Μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες της πόλης, που έχτισε πρώτα τη φήμη της στο Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής (έτος εκκίνησης το 1996).Ζεστός χώρος με κήπο, γκαζόν, άντετο parking και σπιτικές γαστρονομικές απολαύσεις, σε πολύ μεγάλη ποικιλία.Απλές και καθαρές γεύσεις. Εξαιρετικό ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής από την Χαλκιδική. Περισσότερα από εκατό διαφορετικά πιάτα που καλύπτουν με ευκολία και στυλ, την
απόσταση ανάμεσα στο κρέας και το ψάρι.Μία ωραία ιστορία που κρύβει μέσα της, τις πιο όμορφες γεύσεις. Μια ταβέρνα που πριν καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, «βράχηκε» στο Πόρτο Κουφό και έγινε σημείο αναφοράς για όσους πάταγαν το πόδι τους στη Χαλκιδική. Όταν το 1996 ξεκίνησε να διαμορφώνεται ο χώρος στον οποίο βρίσκεται τώρα η ταβέρνα «Μπουκαδούρα» στο Πόρτο Κουφό, ήταν το κελάρι και η αποθήκη του σπιτιού της οικογένειας «Ζαφειράκου Ιωακείμ». Ένα σπίτι παλιό το οποίο χτίστηκε επί τουρκοκρατίας, τετρακοσίων (400) ετών.
Με ένα μέτρο πέτρινο τοίχο κτισμένο πάνω στον βράχο του διπλανού λόφου, με ξύλινα δάπεδα και ταβάνια από ντόπια ξύλα, με μία κρεμαστή σκεπή και έξι πολεμίστρες (2 από αυτές στον χώρο της ταβέρνας) η ταβέρνα «Μπουκαδούρα» κατάφερε και έχτισε το μύθο της, κατέκτησε ταξιδωτικούς οδηγούς Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και μετά… κατέβηκε στη πόλη.
Σε ένα ζεστό χώρο με κήπο, γκαζόν, άντετο parking μέσα στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να απολαύσετε σπιτικές γαστρονομικές καθαρές γεύσεις σε πολύ μεγάλη ποικιλία (και με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη Μάκη βεβαίως) ξεκινώντας από εξαιρετικά επιλεγμένα θαλασσινά, φρέσκα ψάρια και συνεχίζοντας με επιλογές από κρέας, που κάνουν κάθε ουρανίσκο να χορεύει.
Ο κατάλογος πλούσιος, ανάμεσα σε κρέατα και θαλασσινά, ορεκτικά, σαλάτες και πάρα πολλά μεζεδάκια, επιλέγετε ανάμεσα σε σαρδέλα, κολιό γούνα, γεμιστή γλώσσα, σπετσοφάι θαλασσινών, μπουγιαμπέσσα, γεμιστό καλαμάρι, περίφημη αστακομακαρονάδα, γεμιστή πατάτα, γεμιστή μελιτζάνα, μπουγιουρντί ή σε ότι άλλο η υπέροχη φιλοσοφία («για να φας καλά δε σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσεις και πολλά») του μαγαζιού καλύπτει με άνεση.
Για τους λάτρεις του τσίπουρου το «Μπουκαδούρα» είναι επίσης ένας μικρός παράδεισος (ντόπιας παραγωγής και διπλής απόσταξης). Η μεγάλη ποικιλία από αλμυρά που το συνοδεύει το αποδεικνύει. Πέρκα, σολωμό καπνιστό και σκουμπρί, ρέγγα στα κάρβουνα, σερβιρισμένα με φάβα Σαντορίνης, φτιαγμένα με ιδιαίτερο μεράκι.Το πάθος που ανακαλύπτουμε για την τελειότητα μεταφράζεται και ως "συντροφιά" στο κρασί του μαγαζιού, Λευκό, Ροζέ και Κόκκινο. Βιολογικής καλιέργειας και εξαιρετικής ποιότητας.
Groupon.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου