Cocktail blog

Αρχοντικό Ξενώνα Γεροφώτης στη Λάκκα Συμπολιτείας Αιγίου


/36/96/1329477819636.jpg

Τηλ. επικοινωνία για κρατήσεις στα 6977 295847 & 6974 366394.Ένα διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού πέτρινο κτίριο, κτισμένο το 1892, το οποίο αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε ξενώνα Α΄κατηγορίας το 2003.Στη Λάκκα Συμπολιτείας, περιτριγυρισμένο από καταπράσινους αμπελώνες και ελαιώνες. Με μοναδική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο.Δωμάτιά ευρύχωρα, πλήρως εξοπλισμένα και με δυνατότητα φιλοξενίας
για 1-4 άτομα.Τόσο κοντά στο πλήθος αλλά και τόσο απομονωμένα. Αυτό πραγματικά δεν σας ακούγεται σαν η τέλεια απόδραση; Ο τέλειος τρόπος χαλάρωσης; Οι πιο καταπληκτικές μίνι διακοπές στη καρδιά του χειμώνα ή και της άνοιξης; Σας ακούγεται έτσι γιατί είναι έτσι.  
/86/95/1329477819586.jpg

Στο αρχοντικό-ξενώνα του Γέρο Φώτη είσαι τόσο κοντά στο πλήθος, αλλά ταυτόχρονα και τόσο απομονωμένος. Βρίσκεσαι σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, περιτριγυρισμένο από καταπράσινους αμπελώνες και ελαιώνες, απολαμβάνοντας από ψηλά την θέα του Κορινθιακού Κόλπου, ζώντας την πολυτέλεια μιας άλλης εποχής.

Το αρχοντικό-ξενώνας είναι ένα διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού πέτρινο κτίριο, κτισμένο το 1892, το οποίο αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε ξενώνα Α΄ κατηγορίας το 2003. Την κατασκευή του είχαν αναλάβει οι καλύτεροι χτιστάδες πέτρας και την επίπλωση του, στα πρώτα εκείνα χρόνια της ζωής του, φημισμένοι τεχνίτες , ενώ η ξυλεία ήρθε από το εξωτερικό. Η σάλα διέθετε μοναδικές τοιχογραφίες σε όλο της το μήκος και η διακόσμηση ήταν κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της ευρύτερης αγροτικής περιοχής. Αυτό όμως που «αναστάτωσε» την τοπική κοινωνία ήταν κάτι άλλο: «Ο Σωτηρόπουλος έβαλε την βρόμα στο σπίτι του»  έλεγαν περιεχτικά οι συγχωριανοί του πρώτου του άρχοντα και εννοούσαν πως ήταν το πρώτο σπίτι που έβαζε την τουαλέτα εντός, κάτι αδιανόητο στην εποχή του.
/11/96/1329477819611.jpg

Το υπέροχο αυτό αρχοντικό –ξενώνας, διαθέτει κεντρικό χώρο υποδοχής με τζάκι και 5 ευρύχωρα δωμάτια 2-4 κλινών (διαλέγουμε ανάμεσα στην «Ελένη», τη «Βασιλική», τη «Σοφία», το «Studio Ιωάννης» και την  «ανεξάρτητη μονοκατοικία»), το καθένα με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, επιπλωμένα με επιλεγμένα παλαιά κομμάτια που δίνουν την δική τους ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, έχοντας ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις του σήμερα (TV, hi-fi, Ξεχωριστά μπάνια, θέρμανση, κλιματισμό σε 2 από τα 5 δωμάτια, mini bar, TV, DVD, HI-FI, Πιστολάκι για τα μαλλιά, τηλέφωνο, σύνδεση internet, Παντόφλες, σαμπουάν – αφρόλουτρο).

Η απόδραση αυτή συνδυάζει βουνό και θάλασσα καθώς βρίσκεται σε ένα γραφικό χωριό σε υψόμετρο 600μ,στη Λάκκα Συμπολιτείας,  ενώ οι όμορφες παραλίες του Αιγίου Άκολη και Σελιανίτικα απέχουν μόλις 9 και 10χλμ αντίστοιχα και όλοι ξέρουμε πόσο ωραίες είναι οι βόλτες με ψιλόβροχο στην έρημη αγκαλιά της θάλασσας (ναι εδώ θα σας πιάσει το ποιητικό σας).

Ο ξενώνας διαθέτει σπιτικό πρωινό και γεύματα φτιαγμένα με αγνά υλικά από την περιοχή (ψωμί σε φούρνο με ξύλα, πίτες, εξαιρετικό ελαιόλαδο, κρασί, μέλι δεν βρίσκουμε εύκολα ε…).
/36/96/1329477819636.jpg

Το Αρχοντικό Γέρο-Φώτη είναι στην βορινή άκρη του ήσυχου και πανέμορφου πετρόκτιστου χωριού που Λάκκα, αγναντεύοντας από υψόμετρο 600μ τον Κορινθιακό Κόλπο.

Βρίσκεται στη Βόρεια Πελοπόννησο περίπου 178χιλ (2 ώρες) Δυτικά της Αθήνας και 9 χιλ. Νοτιοδυτικά του Αιγίου. Η πρόσβαση είναι εύκολη από το Αεροδρόμιο της Αθήνας ή την πόλη ακλουθώντας την Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Πάτρα σε περίπου 178 χιλ βγαίνετε μόλις συναντήσετε την πρώτη πινακίδα για Αίγιο.

Αφού περάσετε την πόλη του Αιγίου σε 1-2 χιλ. Ακολουθώντας την παλιά Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Πάτρα προσέχετε στα αριστερά σας να στρίψετε στην πινακίδα προς Λάκκα. Σε 9 χιλ. Αφού φτάσετε και περάσετε την πινακίδα του χωριού στα 200μ ακριβώς μετά την πλατεία του χωριού (μεγάλα κυπαρίσσια) στρίβετε δεξιά και αμέσως αριστερά.
/65/96/1329477819665.jpg

Ακολουθώντας τον στενό δρόμο του χωριού θα βγείτε κατευθείαν στον Ξενώνα ο οποίος βρίσκεται στο τέλος του. Η συνολική ώρα από την Αθήνα είναι περίπου 2 ώρες.

Gerofotis Guest House

Λάκκα
25100 Αίγιο
Website / Facebook
Gerofotis Guest House, Αίγιο, 25100, Λάκκα 
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: