Cocktail blog

Παραδοσιακό Οικισμό Σαμωνάς στα Χανιά


προσφορά για Σαμωνάς Παραδοσιακός Οικισμός Groupon Travel 
Τηλ. επικοινωνία για κρατήσεις στο 6986 783030.Παραδοσιακός οικισμός 25 χιλιόμετρα από τα Χανιά.Μεζονέτες από πέτρα και ξύλο χτισμένες σε διαφορετικά επίπεδα, με θέα στα Λευκά όρη και το Κρητικό Πέλαγος.Σαλόνι με τζάκι, κουζίνα, τηλεόραση, κλιματισμός, υπνοδωμάτιο με πουπουλένια παπλώματα.Ο οικισμός διαθέτει μεγάλο παραδοσιακό ξυλόφουρνο και ψησταριά, θερμαινόμενη οικολογική πισίνα, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και ατμόλουτρο (χαμάμ).Παρέχονται δωρεάν:
ποδήλατα για τις κοντινές περιηγήσεις σας στην περιοχή, κινητό τηλέφωνο, iPad2 και σύνδεση στο Internet σε κάθε μεζονέτα.Μπορεί να θεωρείτε τα Χανιά καλοκαιρινό προορισμό, αλλά με μια επίσκεψη στον Παραδοσιακό Οικισμό Σαμωνά θα αλλάξετε γνώμη. Ο Σαμωνάς, είναι μία ολόκληρη γειτονιά που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό της επαρχίας Αποκορώνου, σε υψόμετρο 400μ. και απόσταση 25 χλμ. από τα Χανιά. Το χωριό διατηρεί ακόμα τη γραφικότητά του καθώς είναι πραγματικά πολύ μικρό και μόνο λιγοστοί ακόμα κάτοικοι μένουν σε αυτό. Κύριες ασχολίες τους η κτηνοτροφία, η γεωργία και η μελισσοκομία. Ο οικισμός είναι χτισμένος στην πλαγιά ενός λόφου με προσανατολισμό που προσφέρει εντυπωσιακή θέα από όλες τις κατοικίες. Θα νιώσετε ότι μπορείτε να αγγίξετε σχεδόν τα χιονισμένα Λευκά Όρη ή να βουτήξετε στο απέραντο Κρητικό πέλαγος. 

/17/58/1329905095817.jpg

Οι μεζονέτες του οικισμού είναι πολυτελείς, φτιαγμένες από πέτρα και ξύλο, με απεριόριστη θέα στο βουνό και τη θάλασσα και είναι χτισμένες σε διαφορετικά επίπεδα λόγω της μεγάλης κλίσης του εδάφους, με κοινές αυλές αλλά και ανεξάρτητες βεράντες ή μπαλκόνια και ήσυχες γωνίες. Διαθέτουν δυο κύριες εισόδους με παραδοσιακές χωριάτικες κλειδαριές και μεγάλα σιδερένια κλειδιά. Τα πολλά μικρά αντικείμενα λαϊκής τέχνης και οι αντίκες, δένουν αρμονικά με την παραδοσιακή διακόσμηση δημιουργώντας ένα ιδανικό βουκολικό σκηνικό χαλάρωσης και ηρεμίας με όλες τις ανέσεις και την πολυτέλεια που ζητάτε. Όλα τα έπιπλα είναι χειροποίητα, σκαλιστά από ξύλο οξιάς. Τα λευκά είδη είναι κεντημένα άριστης ποιότητας.
/48/58/1329905095848.jpg

Στην πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα θα βρείτε από φούρνο, ψυγείο και πλυντήριο πιάτων, μέχρι καφετιέρα, φρυγανιέρα και ολόκληρη σειρά από επώνυμα είδη κουζίνας και σερβίτσια άριστης ποιότητας. Η τραπεζαρία έχει μεγάλο τραπέζι από ξύλο και μάρμαρο, και χειροποίητες σκαλιστές καρέκλες, ενώ στο καθιστικό θα λιώσετε σε έναν απ' τους άνετους καναπέδες που γίνονται κρεβάτι, μπροστά απ' το αναμμένο τζάκι. Φυσικά υπάρχει τηλεόραση, DVD, στερεοφωνικό και τηλέφωνο. Το υπνοδωμάτιο έχει διπλό κρεβάτι με ορθοπεδικό στρώμα και πουπουλένια παπλώματα και μαξιλάρια. Ακόμα σε κάθε μεζονέτα υπάρχουν: λουτρό με ντους, πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων, πιστολάκι μαλλιών και σίδερο και κλιματισμό. Στην αυλή, τη βεράντα ή το μπαλκόνι-ανάλογα με την κατοικία που σας φιλοξενεί-θα χαλαρώσετε κοιτάζοντας τα αστέρια υπό τους ήχους της φύσης, που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας και θα σας χαλαρώσουν απόλυτα.
 Μία από τις καλύτερες περιφορές του Επιταφίου γίνεται στους Αρμένους. Ο παπάς και πλήθος πιστών γυρίζουν όλο το χωριό, κάνοντας στάσεις στα σπίτια που είναι ανοιχτά και στα οποία προσφέρονται τσικουδιές, φιστίκια, λουκούμια και άλλα νηστίσιμα καλούδια. Την Ανάσταση, το έθιμο σε όλα τα χωριά επιβάλλει το κάψιμο του Ιούδα και πολλές μπαλωθιές! 
Στο χώρο υποδοχής του οικισμού, που μοιάζει με παραδοσιακό καφενείο θα δοκιμάσετε τσικουδιά, κρασί, βότανα και ντόπια εδέσματα. Εκεί, υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, μικρή δανειστική βιβλιοθήκη, μουσικά cd, ταινίες dvd και επιτραπέζια παιχνίδια. Ο οικισμός διαθέτει ακόμα: μεγάλο παραδοσιακό ξυλόφουρνο και ψησταριά και οικολογική θερμαινόμενη πισίνα (1/04-31/10), στην οποία ο καθαρισμός του νερού δεν γίνεται με τη χρήση χημικών, αλλά με ηλεκτρόλυση αλατιού. Αν θέλετε να γυμναστείτε ή να χαλαρώσετε, υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και ατμόλουτρο (χαμάμ). Το ξενοδοχείο Σαμωνάς σας προσφέρει δωρεάν, ποδήλατα για τις κοντινές περιηγήσεις σας στην περιοχή, όπως επίσης κινητό τηλέφωνο, ipad2 και mobile σύνδεση στο Internet, που σύντομα θα αναβαθμιστεί σε δορυφορική με πολύ υψηλές ταχύτητες. Έχετε μείνει άφωνοι με όλη αυτή την πολυτέλεια; Με το δίκιο σας, αλλά στην Κρήτη ξέρουν από φιλοξενία και θα το διαπιστώσετε στις βόλτες σας around στα παραδοσιακά χωριά που διατηρούν ακόμα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους και θα σας εντυπωσιάσουν με τα φυσικής ομορφιάς τοπία τους.
/76/58/1329905095876.jpg

Επισκεφτείτε τις πηγές του Στύλου, περπατήστε κατά μήκος του Κοιλιάρη, Ξυδιά, ή Αλμυρού ποταμού, θαυμάστε το βιότοπο της Γεωργιούπολης και τη μοναδική στην Κρήτη λίμνη του Κουρνά. Αν προτιμάτε βουνό οι διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι εξίσου πολλές. Από τις Καρές θα ανηφορίσετε για τους πετρόχτιστους κούμους των βοσκών στη θέση Γούρνες. Εντυπωσιακό είναι το φαράγγι του Δίκταμου μήκους 10 χλμ. Μέσα στο άλλο πολύ κοντινό φαράγγι της περιοχής Ραμνή-Μαχαιρή θα συναντήσετε τη βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Νικολάου αλλά και του Αγίου Μάμα. Άλλα βυζαντινά μνημεία, το Κάστρο, η Παναγιά η Σερβιώτισσα κοντά στο στύλο, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι. Θα ήταν παράλειψη να μην επισκευθείτε τα Άπτερα με απομεινάρια από τους αρχαίους, βυζαντινούς και ρωμαϊκούς χρόνους. Εντυπωσιακοί είναι και οι Μινωϊκοί Τάφοι στην ίδια περιοχή. Σε ολόκληρη την επαρχία υπάρχουν πάνω από 200 σπήλαια με πιο κοντινό το σπήλαιο Σαμωνά που βρίσκεται δίπλα στον οικισμό μας όπως και η εκκλησία του Αγίου Σαμωνά. 
/15/59/1329905095915.jpg

Η κρητική κουζίνα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Άλλωστε θα την γευτείτε στις βόλτες σας στα χωριά, αφού οι κάτοικοι πάντα κερνάνε εδέσματα τους ταξιδιώτες, ρακή και παραδοσιακά γλυκά και στις όμορφες ταβέρνες που το κρητικό γλέντι είναι καθημερινή συνήθεια.
Δείτε το Παραδοσιακό Οικισμό Σαμωνάς στο Facebook.

Σαμωνάς Παραδοσιακός Οικισμός

Σαμωνάς Αποκορόνου
73003 Χανιά
Website / Facebook
Σαμωνάς Παραδοσιακός Οικισμός, Χανιά, 73003, Σαμωνάς Αποκορόνου 
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: