Ταβέρνα-Ουζερί Μπουκαδούρα


/15/43/1329938584315.jpg

Τηλ. επικοινωνία για κράτηση στο 2310 658985.Μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες της πόλης, που έχτισε πρώτα τη φήμη της στο Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής (έτος εκκίνησης το 1996).Ζεστός χώρος με άνετο parking και σπιτικές γαστρονομικές απολαύσεις, σε πολύ μεγάλη ποικιλία. Με εξαιρετικές προτάσεις σε κρέας όπως, μπριζόλα καπνιστή, μπριζόλα κοτόπουλο και τηγανιά.Απλές και καθαρές γεύσεις. Εξαιρετικό ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής από το Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής. Περισσότερα
από εκατό διαφορετικά πιάτα που καλύπτουν με ευκολία και στυλ, την απόσταση ανάμεσα στο κρέας και το ψάρι.Μία ωραία ιστορία που κρύβει μέσα της, τις πιο όμορφες γεύσεις. Μια ταβέρνα που πριν καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, «βράχηκε» στο Πόρτο Κουφό και έγινε σημείο αναφοράς για όσους πάταγαν το πόδι τους στη Χαλκιδική. Όταν το 1996 ξεκίνησε να διαμορφώνεται ο χώρος στον οποίο βρίσκεται τώρα η ταβέρνα «Μπουκαδούρα» στο Πόρτο Κουφό, ήταν το κελάρι και η αποθήκη του σπιτιού της οικογένειας «Ζαφειράκου». Ένα σπίτι παλιό το οποίο χτίστηκε επί τουρκοκρατίας, τετρακοσίων (400) ετών.

/84/42/1329938584284.jpg
Με ένα μέτρο πέτρινο τοίχο κτισμένο πάνω στον βράχο του διπλανού λόφου, με ξύλινα δάπεδα και ταβάνια από ντόπια ξύλα, με μία κρεμαστή σκεπή και έξι πολεμίστρες (2 από αυτές στον χώρο της ταβέρνας) η ταβέρνα «Μπουκαδούρα» κατάφερε και έχτισε το μύθο της, κατέκτησε ταξιδωτικούς οδηγούς Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και μετά… κατέβηκε στη πόλη.
/15/43/1329938584315.jpg
Εδώ, σε ένα όμορφο χώρο μέσα στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να απολαύσετε σπιτικές γαστρονομικές καθαρές γεύσεις σε πολύ μεγάλη ποικιλία (και με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη και γνώστη της καλής κουζίνας Μάκη Ζαφειράκου βεβαίως) ξεκινώντας από εξαιρετικά επιλεγμένα κρέατα συνεχίζοντας και με επιλογές από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που κάνουν κάθε ουρανίσκο να χορεύει.
/42/43/1329938584342.jpg
Ο κατάλογος πλούσιος, ανάμεσα σε κρέατα και θαλασσινά, ορεκτικά, σαλάτες και πάρα πολλά μεζεδάκια, επιλέγετε ανάμεσα σε μπριζόλα καπνιστή, μπριζόλα κοτόπουλο και τηγανιά, ψαρονέφρι μεθυσμένο μπουγιαμπέσα, μακαρονάδα του ψαρά, γεμιστή πατάτα, γεμιστή μελιτζάνα, μπουγιουρντί ή σε ότι άλλο η υπέροχη φιλοσοφία («για να φας καλά δε σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσεις και πολλά») του μαγαζιού καλύπτει με άνεση. Εντυπωσιακές προτάσεις των σεφ Αντώνη Πανουσιάδη και Στέφανου Σόλμαν, από την λέσχη αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας που επιμελούνται το μενού.
/70/43/1329938584370.jpg
Για τους λάτρεις του τσίπουρου το «Μπουκαδούρα» είναι επίσης ένας μικρός παράδεισος (ντόπιας παραγωγής, διπλής απόσταξης με ή χωρίς γλυκάνισο). Η μεγάλη ποικιλία από αλμυρά που το συνοδεύει το αποδεικνύει. Πέρκα, σολωμό καπνιστό και σκουμπρί, ρέγγα στα κάρβουνα, σερβιρισμένα με φάβα Σαντορίνης, φτιαγμένα με ιδιαίτερο μεράκι, μύδια και γαρίδα καπνιστή.
Το πάθος που ανακαλύπτουμε για την τελειότητα μεταφράζεται και ως "συντροφιά" στο κρασί του μαγαζιού, Λευκό, Ροζέ και Κόκκινο. Βιολογικής καλλιέργειας και εξαιρετικής ποιότητας.

Μπουκαδούρα Ταβέρνα - Ουζερί

info@boukadoura.gr
- -
Website / Facebook
 Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸