Cocktail blog

Γήπεδο Τούμπας-Η πιο ρομαντική πρόταση γάμου που έγινε ποτε




Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν οραματιστεί τον χώρο του γηπέδου ως «σκηνή» μιας προσωπικής τους στιγμής, ενός ξεχωριστού γεγονότος της ζωής τους. Ορισμένοι μάλιστα, το έχουν δοκιμάσει και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Τούμπας, στην Θεσσαλονίκη.
 Πρόσφατα, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ιταλική Ουντινέζε για το Γιουρόπα Λιγκ (Europa League) αποτέλεσε αφορμή και έμπνευση ώστε ένας ερωτευμένος από την Καλαμάτα να κάνει μέσα στο φημισμένο γήπεδο της Θεσσαλονίκης, πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του.

Η 22χρονη Λαζιάνα, φοιτήτρια στην πόλη των Ιωαννίνων, δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη και μαζί τη συγκίνησή της για το συμβάν.
Ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, κάτοικος Καλαμάτας, είναι ένας από τους πολλούς εσωτερικούς «ερωτικούς» μετανάστες, καθώς άφησε την Καλαμάτα πατρίδα της μητέρας για να είναι κοντά στην καλή του, που σπουδάζει στα Γιάννινα. «Ερωτευμένος», όμως και με τον ΠΑΟΚ σκέφτηκε να συνδυάσει τις δυο του αγάπες την Λαζιάνα και τον δικέφαλο του Βορρά. Πράγμα το οποίο έκανε την περασμένη Πέμπτη, όταν χωρίς να της αποκαλύψει τις προθέσεις του, ήρθε μαζί της από την ηπειρωτική πρωτεύουσα στη Θεσσαλονίκη και στον...«ιερό ναό» των ΠΑΟΚτσήδων, την Τούμπα.
Το εγχείρημα, όμως, είχε μια δυσκολία, καθώς το παιχνίδι ήταν για το Γιουρόπα Λιγκ, όπου τα μέτρα ασφάλειας και το πρωτόκολλο στο γήπεδο είναι αυστηρά και εγκρίνονται μόνο από την διοργανώτρια αρχή, την ΟΥΕΦΑ και όχι από το γηπεδούχο σύλλογο.
Έτσι, ο νεαρός απευθύνθηκε στους αρμόδιους της ομάδας του ΠΑΟΚ και οι άνθρωποι του τελευταίου ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, διαπιστευμένο για κάθε ζήτημα αυτού του αγώνα, Ούγγρο Μπάλας Μακρέϊ. Ο  Μακρέϊ δεν είχε καμιά αντίρρηση στο αίτημα του 29χρονου ερωτευμένου, με τον όρο όμως το «σκηνικό» να στηθεί ως τις 6 το απόγευμα, δυο ώρες δηλαδή πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.
Έτσι, ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, με τη συνεργασία ενός καλού του φίλου είχε βρει μια δικαιολογία να…στείλει στις κερκίδες της θύρας 5 τη Λαζιάνα του μαζί με μια φίλη της, μπήκε από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας ένα διπλωμένο πανό, που πάνω έγραφε,«Λαζιάνα θα με παντρευτείς;;;;….»

Όταν έφτασε στην κερκίδα όπου καθόταν η αγαπημένη του, στο γήπεδο είχαν φτάσει λίγοι φίλαθλοι, που αργότερα αντελήφθησαν την πρωτοβουλία του. Ο Παναγιώτης ξεδίπλωσε το πανό για να φανεί το περιεχόμενο του μηνύματος και η Λαζιάνα είδε το σκηνικό, όταν πλέον ο αγαπημένος της ΠΑΟΚτσής έφτασε κοντά στο κιγκλίδωμα που βρισκόταν η ίδια. Όταν διάβασε το μήνυμα, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση και την τεράστια έκπληξή της, καθώς σε καμιά περίπτωση δεν το περίμενε. 
Ο νεαρός γονάτισε μπροστά της, στη μέση του γηπέδου και της πρόσφερε το δαχτυλίδι που είχε προμηθευτεί γι αυτή την μοναδική στιγμή. Η κοπέλα, αποδέχτηκε με ευτυχία την πρόταση και το δώρο. Ταυτόχρονα, οι έκπληκτοι οπαδοί του ΠΑΟΚ που παρακολουθούσαν από τις κερκίδες το ερωτικό δρώμενο, καλούσαν με συνθήματα την Λαζιάνα να πει «όχι» στον επίδοξο γαμπρό, αλλά εις μάτην. Εκείνη, από τη συγκίνηση δεν… άκουγε, δεν έβλεπε και σχεδόν ούτε «ναι» δεν μπορούσε να ψελλίσει.

Στην συνέχεια, ανέβηκαν μαζί στην κερκίδα και παρακολούθησαν τον αγώνα και το μόνο που χάλασε μια εξαιρετικά μοναδική γι αυτούς βραδιά ήταν η ήττα και ο αποκλεισμός της ομάδας τους, του λατρεμένου τους ΠΑΟΚ, από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων του Γιουρόπα Λιγκ.

Αργότερα, από την πόλη των Ιωαννίνων, η κοπέλα που είδε την σκηνή σε επανάληψη από την τηλεόραση, τόνισε πως «ήταν μια ξεχωριστή στιγμή και μια απρόσμενη έκπληξη για μένα. Όπου και να γινόταν θα είχε το ίδιο ενδιαφέρον και αποτέλεσμα για μένα, αλλά στο γήπεδο του αγαπημένου μας ΠΑΟΚ και πριν από ένα τέτοιο και σημαντικό παιχνίδι, είχε ακόμα μεγαλύτερο. Φυσικά και θα αποδεχόμουν την πρόταση του Παναγιώτη, ο οποίος ήρθε στα Γιάννινα και δουλεύει εδώ, όπου εγώ είμαι φοιτήτρια. Η πρωτοβουλία του με συγκίνησε πραγματικά. Ίσως, μόνο το τελικό αποτέλεσμα μας χάλασε την βραδιά».

Πριν από το παιχνίδι, οι δυο τους πέρασαν μαζί από την μπουτίκ του ΠΑΟΚ να πάρουν μερικά αναμνηστικά και εκεί χώρισαν προσωρινά, με την δικαιολογία να βρει ο Παναγιώτης έναν φίλο του που θα τον περίμενε σε άλλη θύρα.

Επίσης, μια νύφη από την Μακεδονία, που παντρεύτηκε στο Ηράκλειο στις αρχές του μήνα, παρευρέθηκε στο γήπεδο τη μέρα που ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στην κρητική πρωτεύουσα.

Ντυμένη στα λευκά, η νεαρή κοπέλα έκανε θριαμβευτικό πέρασμα από τις κερκίδες του γηπέδου, μαζί με τον κρητικό γαμπρό, πριν από την έναρξη του αγώνα, προκαλώντας θερμές εκδηλώσεις από τους φιλάθλους.

Το σίγουρο είναι πως πλέον τα γήπεδα μπορούν να λειτουργούν και ως τόποι έμπνευσης, όχι μόνο για προτάσεις γάμου αλλά και ως τόποι συγκέντρωσης φίλων και ερωτικού συναπαντήματος. Γιατί όχι άλλωστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: