Cocktail blog

Tsikelis Hotel στο Καστράκι Καλαμπάκας


προσφορά για Tsikelis Hotel Groupon Travel

Τηλ. επικοινωνία για κρατήσεις στο 24320 22438.Το Tsikeli Hotel έχει θέα στο βράχο των Μετεώρων.Απέχει 100 μέτρα από το κέντρο του χωριού και 300 μέτρα από την πρώτη Μονή προς τα Μετέωρα.Τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα, με δικό τους μπαλκόνι με θέα το βουνό ή τον κήπο.Το Tsikeli Hotel διαθέτει αίθουσα πρωινού, αίθουσα τηλεόρασης, parking, καφετέρια, μπαρ, σαλόνι, room service κ.α.Με αφετηρία το Καστράκι υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην περιοχή που αξίζει να επισκεφτείτε με πρώτα, τα μοναστήρια των Μετεώρων.

Σε μία καταπληκτική τοποθεσία που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες, βρίσκεται η Καλαμπάκα. Οι σιωπηλοί και μεγαλόπρεποι πέτρινοι γίγαντες των Μετεώρων με το περήφανο και επιβλητικό τους παράστημα διακόπτουν τη μονοτονία του απέραντου Θεσσαλικού κάμπου προκαλώντας στον επισκέπτη δέος και θαυμασμό. Εκεί στο χωριό Καστράκι, βρίσκεται και το Tsikeli Hotel με καταπληκτική θέα που κόβει την ανάσα, στο βράχο των Μετεώρων. 
/75/21/1329902422175.jpg


Σε τέλεια αρμονία με το τοπίο, το Tsikeli Hotel θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και απόλυτης ηρεμίας, κάνοντας την εκδρομή σας αξέχαστη από κάθε άποψη. Το ξενοδοχείο ξεκίνησε την λειτουργία του το 2000 ως οικογενειακή επιχείρηση κι έτσι έχει παραμείνει μέχρι και σήμερα. Απέχει 100 μέτρα από το κέντρο του χωριού και 300 μέτρα από την πρώτη Μονή κατά την διαδρομή σας προς τα Μετέωρα. Η θέση του σας επιτρέπει να έχετε θέα τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και να απολαμβάνετε το ηλιοβασίλεμα και των παλιό οικισμό του χωριού, στη μεγάλη ταράτσα με κήπο.
/05/22/1329902422205.jpg


Τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, διαμπερή και φωτεινά με δικό τους μπαλκόνι με θέα το βουνό ή τον κήπο. Διαθέτουν πρόσβαση στο internet, τηλεόραση, dvd player, εξοπλισμό κουζίνας, κλιματισμό, mini bar και ό,τι άλλο θα χρειαστείτε για μια ευχάριστη διαμονή. Το Tsikeli Hotel διαθέτει αίθουσα πρωινού, αίθουσα τηλεόρασης, parking, καφετέρια, μπαρ, σαλόνι, room service, κήπο και πολλές υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
/69/30/1329908003069.jpg
Το χωριό Καστράκι που βρίσκεται το ξενοδοχείο με την χαρακτηριστική του παραδοσιακή ζωή και τις πλούσιες φυσικές του ομορφιές, είναι μικρό και γραφικό, ιδανικό για τις περιηγήσεις και τις εξορμήσεις σας στην περιοχή. Η πόλη της Καλαμπάκας παρουσιάζει ραγδαία εξέλιξη, χάρη κυρίως στον τουρισμό και την επίσκεψη εκατομμυρίων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο στα Μετέωρα, ένα μοναδικό γεωλογικό και θρησκευτικό φαινόμενο. Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι και τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. 
Αξίζει να επισκεφτείτε:

  • Τα 24 μοναστήρια των Μετεώρων που σώζονται, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε έξι από αυτά: το Μεγάλο Μετέωρο, το Βαρλαάμ, την Αγία Τριάδα, τον Άγιο Στέφανο, το Ρουσάνο και τον Αγίο Νικόλαο Αναπαυσά.
  • Την παλιά πόλη της Καλαμπάκας, Σωποτού, που έχει αναπλαστεί πρόσφατα και να περιπλανηθείτε στα στενά της.
  • Τον παλιό οικισμό στο Καστράκι (Κούκος Μαχαλάς) που χαρακτηρίζεται από πετρόχτιστα σπίτια και προσφέρεται για όμορφους περιπάτους.
  • Τη μοναδική στην Ελλάδα Σχολή Ξυλογλυπτικής και το Χαλκουργείο Στεφανίδη, ένα παραδοσιακό χαλκουργείο με σπάνια χειροποίητα χάλκινα είδη.
  • Στο Καστράκι εκκλησίες κτισμένες κυρίως την εποχή της Τουρκοκρατίας, όπως ο Ι.Ν. της Θεοτόκου με το μοναδικό μαρμάρινο άμβωνα στο κέντρο του, ο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου.

Αθήνα-Καλαμπάκα
Για να φτάσετε στην Καλαμπάκα από την Αθήνα θα χρειαστείτε περίπου 4,5 ώρες. Από την Αθήνα θα ξεκινήσετε να κατευθύνεστε βόρεια μέσω της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας και στο ύψος της Λαμίας θα ακολουθήσετε την σήμανση προς Τρίκαλα και Καρδίτσα. Θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Δομοκό, κομμάτι το οποίο είναι και το μοναδικό που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μόλις αφήσετε πίσω σας το βουνό, ο δρόμος γίνεται ξανά άνετος και η σήμανση θα σας οδηγήσει πρώτα στα Τρίκαλα και στη συνέχεια στην Καλαμπάκα.

Tsikelis Hotel

Καστράκι
18010 Καλαμπάκα
Website / Facebook
Tsikelis Hotel, Καλαμπάκα, 18010, Καστράκι 
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: