Cocktail blog

Νέο ηλεκτρικό Van από τη Mia



Η εταιρεία Mia Electric (www.mia-electric.com) παρουσίασε τα πρώτα –αμιγώς ηλεκτροκίνητα- οχήματα της στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης του 2010.
Έκτοτε, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σημαντικά και πλέον η γραμμή παραγωγής της στη πόλη Cerizav της δυτικής Γαλλίας αριθμεί προσωπικό 300 ατόμων.
Όπως είναι φυσικό, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή επιβατικών αλλά και επαγγελματικών οχημάτων που κινούνται από ηλεκτροκινητήρες και πρόσφατα κατάφερε να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις τύπου για την έναρξη πωλήσεων των οχημάτων της και στην αγορά της Μ. Βρετανίας.


Ωστόσο τα σημαντικά νέα για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάποιο από τα οχήματα της Mia αφορούν στην επιδότηση ενός σημαντικού ποσοστού της τιμής λιανικής τους μέσω των προγραμμάτων «Plug-In Car» και «Plug-In Van» που ισχύουν στο… νησί.
Το φιλικό προς το περιβάλλον Mia Box Van
Όπως προαναφέραμε, η Mia προσφέρει τόσο επιβατικά όσο και ελαφρά επαγγελματικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην δεύτερη περίπτωση, ο εκπρόσωπος της Mia προσφέρεται σε μια έκδοση με επιμηκημένο μεταξόνιο (σε σχέση με τα επιβατικά οχήματα) και το απόβαρο του ορίζεται στα 786 κιλά.
Ο ηλεκτροκινητήρας των 18 kW που αναλαμβάνει την κίνηση του προσφέρει την δυνατότητα επίτευξης τελικής ταχύτητας έως και 100 χλμ./ώρα με την αυτονομία του Box Van να διαμορφώνεται στα 120- 130 χλμ.
Για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου απαιτούνται σύμφωνα με τον κατασκευαστή διάστημα πέντε ωρών.
Τέλος σε ότι αφορά στις μεταφορικές του δυνατότητες, το Mia Box Van είναι σε θέση να υποστηρίξει αντικείμενα συνολικού όγκου έως και 1.500 λτ.autotritipro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: