Cocktail blog

Κουνουπίδι στιφάδο


  • Υλικά
  • Κουνουπίδι, 1 τμχ.
  • Κρεμμύδι ξηρό, ½ κιλ.
  • Σκόρδο, 2 - 3 σκελίδες
  • Ελαιόλαδο, ¾ φλιτζάνι/-α του καφέ
  • Δάφνη, 2 - 3 φύλλα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ξύδι, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Ντομάτα πελτές, 2 - 3 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Κανέλα, 1 - 2 τμχ., ξυλάκια
  • Γαρύφαλλο, 1 - 2 τμχ.
 Εκτέλεση
Χωρίζουμε το κουνουπίδι κλαδί - κλαδί και το τσιγαρίζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά. Στη συνέχεια βάζουμε το κουνουπίδι και το κρεμμύδι σε  μία κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ξύδι, το οποίο θα βάλουμε στο τέλος, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: