Λοιπόν.....ξεκινάμε με Τσοχατζόπουλο




Προθεσμία για τη Δευτέρα του Πάσχα έλαβε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος από τον ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων, Γαβριήλ Μαλλή, στον οποίο προσήχθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα για να απολογηθεί. Ο πρώην υπουργός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς τότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών που παρέχεται από το νόμο.
Έξω από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε ένα διάλογο με τους δημοσιογράφους, και όταν ρωτήθηκε αν περίμενε την σημερινή εξέλιξη απάντησε «όχι». «Είχατε πει στη βουλή ότι τα περιμένετε όλα» του είπε ένας δημοσιογράφος και ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε: «Έχει περάσει καιρός, στο μεταξύ πίστευα ότι έχουν βάλει μυαλό. Καταλαβαίνετε ποιους εννοώ…».

Στο μεταξύ από ώρα σε ώρα αναμένεται να εκδοθεί από την εισαγγελία πρωτοδικών διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του πρώην υπουργού για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης ο κ. Μαλλής. Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραμένει κρατούμενος μέχρι να μεταχθεί εκ νέου στον ανακριτή.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, βγαίνοντας από το σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 στην Αθήνα, μετά από σχετικό ένταλμα που είχε εκδοθεί δύο ώρες νωρίτερα. Στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο αποδίδεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό ανακριτή που παρέλαβε τη δικογραφία για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων.
Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς Πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου, που ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Με το πέρας της προκαταρκτικής ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη, ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του πρώην υπουργού.
Λίγο αργότερα, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης κι ένας εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού και αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν βάσει σχετικών ενταλμάτων που εκδόθηκαν από τις ανακριτικές αρχές της Αθήνας. Κατηγορούνται, δε, ότι λειτούργησαν ως παρένθετα πρόσωπα, για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία. Όπως έγινε γνωστό, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού φέρεται ως διαχειριστής υπεράκτιας εταιρίας, μέσω της οποίας γίνονταν αγορές ακινήτων. Σε ό,τι αφορά τον 62χρονο Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, ο οποίος είναι μέτοχος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτός συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια πολιτικά και προσωπικά με τον πρώην υπουργό.
Έρευνα στα δύο σπίτια της κόρης του Τσοχατζόπουλου
Ολοκληρώθηκε η έρευνα, παρουσία του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, στα δύο σπίτια της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού, είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε εντάλματα εκδόθηκαν, καθώς οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, αλλά και λόγω της βαρύτητας της πράξης. Συνολικά στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι περισσότερα από 10 πρόσωπα, ενώ πηγές της Εισαγγελίας χαρακτηρίζουν τα στοιχεία «πολλά και πολύ σοβαρά». Η δίωξη ασκήθηκε, μάλιστα, όπως λέγεται, βάσει στοιχείων που αντλήθηκαν από τις υποθέσεις για τα υποβρύχια, αλλά και από δικογραφίες που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, επί υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου.
Έτσι το βασικό αδίκημα, που όμως είναι παραγεγραμμένο, είναι η δωροδοκία από την οποία οι ενδείξεις οδηγούν στο κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στα σπίτια της κόρης του πρώην υπουργού εντοπίστηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών, πλάκες χρυσού, ενώ κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Διάταξη δημοσιοποίησης ονομάτων εξέδωσε η Εισαγγελία για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου που εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους
Διάταξη με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων κατηγορουμένων στην υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Πλην του πρώην υπουργού, που κρατείται στην ΓΑΔΑ μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα
όπου και θα απολογηθεί, τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της υπόθεσης είναι οι:
1.Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού δικαιούχος εξωχώριας εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου
2.Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη,
καθώς φέρεται να είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας. Ο Οικονομίδης είναι
βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας από την οποία μέλος της
οικογένειας του πρώην υπουργού αγόρασε ακίνητο
3. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία , λογίστρια και
4. Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου επιχειρηματίας.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία πρωτοδικών για την εκτέλεση των ενταλμάτων και ακολούθως στον ανακριτή της υπόθεσης.
Το ΠΑΣΟΚ
«Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της». Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζουν πηγές της Ιπποκράτους τη σύλληψη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Προσθέτουν μάλιστα ότι η Δικαιοσύνη «θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα».
Δήλωση του Γ. Μιχελάκη για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αναφέρθηκε στην παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου στη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι ο πρώην υπουργός είναι το τρίτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που κατηγορείται από τη δικαιοσύνη, μετά τους Θ. Τσουκάτο και Τ. Μαντέλη, γεγονός που δείχνει πώς διαχειριζόταν το δημόσιο χρήμα το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών. Ειδικότερα αναφέρει ο κ. Μιχελάκης: «Έστω και αργά, ο πρώην υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και για σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεών του, κ. Α. Τσοχατζόπουλος παίρνει, το δρόμο που έδειξε η Δικαιοσύνη: Είναι ο τρίτος που κατηγορείται από τις Δικαστικές Αρχές, μετά τους κυρίους Μαντέλη και Τσουκάτο, επίσης κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια για τη διαφθορά και την καταλήστευση του Δημοσίου αποκαλύπτεται. Και αποκαλύπτει με ποιο τρόπο διαχειρίζονταν επί χρόνια το δημόσιο χρήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸