Cocktail blog

Ξενοδοχείο Δημάτη στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας

Ο ΔΗΜΑΤΗΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η ιστορία της οποίας κρατάει από το 1928. Ο προπάππους Κωνσταντίνος Δημάτης, ως ένας από τους ποιο έμπειρους τεχνίτες της ζαχαροπλαστικής εκείνης της εποχής, μετέδωσε την τεχνική του στη γιαγιά Κατερίνα της οικογένειας, η οποία φημίζεται κυρίως για το εξαιρετικό ψωμί της, της παραδοσιακές πίτες της και τα γλυκά της.

Την εποχή εκείνη και μέχρι τα μέσα του 70’ ο Δημάτης αποτελούσε πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους της περιοχής, καθώς ως ο μόνος χώρος διασκέδασης, οι θαμώνες ήταν αυτοί που προσάρμοζαν το είδος της παροχής των υπηρεσιών, ανάλογα με τις ανάγκες τους! Ήταν δηλαδή το καφενείο του χωριού, η ταβέρνα του χωριού, η καφετέρια του χωριού για τα βράδια της νεολαίας και τα καλοκαίρια λειτουργούσε και ως θερινός κινηματογράφος!
Το 1988 κτίστηκε ο Ξενώνας Δημάτης ενώ το 2011 έγινε η ανακαίνισή του από την Ομάδα Αισθητικής Παρέμβασης.
Το εστιατόριο, με τη σειρά του είναι ένα τα πιο φημισμένα της περιοχής για το καλό φαγητό και το εξαιρετικό κρασί του.

Υποδοχή

Ο χώρος της υποδοχής θα σας καλωσορίσει σε ένα αμείωτα ζεστό και παραδοσιακά διαμορφωμένο κλίμα. Όσοι επιθυμούν να απολαύσουν ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ κατά την άφιξή τους ή καθ’όλη τη διάρκεια της διαμονής τους στον ξενώνα ο χώρος αυτός ενδείκνυται και για αυτό! Παρέα με ένα βιβλίο λογοτεχνίας από τη βιβλιοθήκη που υπάρχει στο χώρο αυτό ή παίζοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι…

Δωμάτια

Το ξενοδοχείο διαθέτει στον πρώτο όροφο επτά σουίτες, την επιμέλεια των οποίων ανέλαβε η Ομάδα Αισθητικής Παρέμβασης, προσφέροντας στον χώρο ένα ιδιαίτερο εικαστικό ύφος με διάθεση πρωτοπορίας. Χειροποίητοι γλυπτοί νιπτήρες, ζωγραφιστές οροφές και τολμηροί χρωματικοί συνδυασμοί διακοσμούν τους χώρους των δωματίων, ενώ επιφάνειες που καμπυλώνονται αναιρούν τα επίπεδα και τις ευθείες. Φυσικά δεν έχει παραληφθεί η προσθήκη προιόντων της Coco-mat, τα οποία θα σας προσφέρουν έναν όμορφο και ξεκούραστο ύπνο.

Εστιατόριο

Η πολιτική του εστιατορίου είναι να διαθέτει κουζίνα με ποιοτικά παραδοσιακό φαγητό, γι’ αυτό και οι πρώτες ύλες είναι ελληνικής βιολογικής καλλιέργειας. Κρεατικά της περιοχής καθώς αγριογούρουνα και ελάφια ντόπιας παραγωγής, μαγειρεύονται με σεβασμό στην παραδοσιακή κουζίνα, και γίνονται από τις καλύτερες σπεσιαλιτέ του εστιατορίου!

Κήπος

Στην αυλή προς το Νότο, το εστιατόριο διαθέτει κήπο λαχανικών και ζαρζαβατικών, που αποτελούν την κύρια πηγή πρώτης ύλης της κουζίνας.
Ακόμη υπάρχουν πολλά μυρωδικά και βότανα τα οποία συνηθίζεται να συνοδεύουν πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας και έτσι μπορείτε να μάθετε γι’ αυτά.

Κελάρι

Μισοκρυμμένη από τον κισσό, στον κήπο του εστιατορίου, βρίσκετε η είσοδος του κελαριού. Πέτρα, ξύλο και πυλός είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για την συντήρηση των κρασιών.
Πελάτες οι οποίοι είναι λάτρεις του καλού κρασιού δύνανται να επιλέξουν μόνοι τους μεταξύ ελληνικών, γαλλικών, ιταλικών και ισπανικών κρασιών, που θα συνοδεύουν το γευμα τους.

Δραστηριότητες

Διαδρομές Ολύμπου για πεζοπορία
Πρόσβαση στον Όλυμπο από την βορειοδυτική πλευρά με τα πόδια. Πηγαίνοντας στο Χιονοδρομικό κέντρο Ολύμπου 40 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο ξεκινάει η πεζοπορία. 5 ώρες περπάτημα μέτριας δυσκολίας φτάνοντας στον Άγιο Αντώνης και Σκολιό.
Πρόσβαση στον Όλυμπο με τα πόδια. 25 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο μας μέσω Καλύβια φτάνουμε στο Χριστάκη μετά Μικρή Καζανιά και Σκολιό. 3 ώρες περπάτημα χαμηλής δυσκολίας.
Περπάτημα με τον Λάζαρο (Φάρμα άγριων ζώων, Σπάθες)
4 χιλιόμετρα έξω από το χωριό διατηροείτε φάρμα άγριων ζώων όπου μπορείτε και να επισκεφτείτε. Από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε προς τον αρχαιολογικό χώρο Σπάθες σε μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα πεζοπορία παρέα με το Λάζαρο.
Ποδηλασία
Δρομολόγιο 25 χιλιομέτρων. Ξεκινώντας από το ξενοδοχείο και φτάνοντας στο χωριό Λιβάδι (12 χιλιόμετρα) συνεχίζετε περνώντας από Φτέρη, Σκοτεινά, Φωτεινά και τέλος επιστροφή στον Άγιο Δημήτριο. (Η διαδρομή ενδείκνυται και για τζιπ).










Παροχές Σουίτας:
  • Χειροποίητοι γλυπτοί νιπτήρες
  • Ζωγραφιστές οροφές
  • Τολμηροί χρωματικοί συνδυασμοί
  • Προιόντα Coco-mat
Παροχές ξενοδοχείου:
  • Υποδοχή
  • Εστιατόριο
  • Κήπος
  • Κελάρι
  • Αγρόκτημα

Ξενώνας Δημάτη
Όλυμπος, 'Αγιος Δημήτριος, Πιερία 60100
Τηλέφωνο: 23510 84202 - 23510 84350
http://www.dimatis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: