Οι ερευνητές ετοίμασαν βάμμα θυμαριού – δηλαδή άφησαν το βότανο μέσα σε αλκοόλη επί μέρες ή εβδομάδες. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στην έκλυση των δραστικών συστατικών του
φυτού στην αλκοόλη. Στη συνέχεια, προσέθεσαν δισεκατομμύρια βακτήρια (Propionibacterium) που ενοχοποιούνται για την πρόκληση ακμής μέσα στο βάμμα και παρατήρησαν τη δράση του.
Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και με τα εκχυλίσματα άλλων βοτάνων τα οποία εκλέχθηκαν για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες. Το θυμάρι ήταν το πλέον δραστικό απ΄ όλα. Διαπιστώθηκε ότι το βάμμα θυμαριού κατέστρεφε 100.000 βακτήρια ανά ml ή μισό εκατομμύριο ανά κουταλιά.
Η ερευνήτρια Dr Margarita Gomez – Escalada δήλωσε ότι «τώρα χρειάζεται να διεξάγουμε και άλλες έρευνες σε συνθήκες που μιμούνται πολύ περισσότερο την επιδερμίδα και να διερευνήσουμε τη δράση αυτών των βαμμάτων σε μοριακό επίπεδο».tro-ma-ktiko.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου