Cocktail blog

Creta Beach Hotel & Bungalows στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

προσφορά για Creta Beach Hotel & Bungalows TravelΠλούσιος πρωινός μπουφές.Τα πετρόκτιστα μπανγκαλόου, περιτριγυρισμένα από πανέμορφους κήπους έχουν θέα προς τον κήπο και κάποια προς την θάλασσα.Στην ξενοδοχειακή διάλεκτο υπάρχει ο όρος All Inclusive που σημαίνει ότι περιλαμβάνονται όλα. Ό,τι ζητήσεις, το έχεις. Η Κρήτη είναι από μόνη της All Inclusive προορισμός αφού κι εδώ ό,τι ζητήσει κανείς το έχει. Όλων των ειδών τα τοπία, εναλλαγές, επιλογές, ένας μικρός αυτόνομος «παράδεισος». 


/30/02/1333115130230.jpg

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα CRETA BEACH HOTEL & BUNGALOWSπεριτριγυρίζεται από ένα παραδεισένιο τοπίο, ανθισμένους κήπους και πανύψηλα φοινικόδεντρα, σε μια αμμώδη παραλία 9 χιλιομέτρων, την Αμμουδάρα. Σχεδόν ξεχνάς ότι βρίσκεσαι μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς τα 150 ανακαινισμένα δωμάτια και πετρόχτιστα μπανγκαλόου του συγκροτήματός θα σας προφέρουν το ιδανικό ορμητήριο για τις εξορμήσεις σας στο νησί, το ιδανικό καταφύγιο για ξεκούραση και χαλάρωση μετά από μία μέρα γεμάτη από δραστηριότητες και διασκέδαση.
/86/34/1333121313486.jpg
Η οικογενειακή ατμόσφαιρα, η παραδοσιακή Κρητική φιλοξενία, οι απεριόριστες επιλογές διασκέδασης, οι αθλητικές δραστηριότητες, τα θαλάσσια σπορ, η υψηλών προδιαγραφών αλλά ταυτόχρονα, φιλική και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από το έμπειρο προσωπικό, θα σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία Πασχαλινών διακοπών. 
/58/02/1333115130258.jpg

Η ευρύτερη περιοχή σφύζει από ζωή, γεμάτη μαγαζιά, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες για διασκέδαση και ψώνια.
Ακριβώς μπροστά από το CRETA BEACH υπάρχει στάση λεωφορείου, με τακτικά δρομολόγια προς και από την πόλη του Ηρακλείου ενώ το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» απέχει μόνο 12 χιλιόμετρα.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι ή βεράντα, αυτόνομο κλιματισμό, μπανιέρα ή ντους, στεγνωτήρα μαλλιών, δορυφορική τηλεόραση, τηλέφωνο, ψυγείο, πετσέτες θαλάσσης και χρηματοθυρίδα. Τα πετρόκτιστα μπανγκαλόου, περιτριγυρισμένα από πανέμορφους κήπους και με έναν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που τα εντάσσει αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον αποπνέουν μια μοναδική αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Κάποια από αυτά έχουν θέα προς τον κήπο και κάποια προς την θάλασσα. Διαθέτουν μπάνιο, WC, ψυγείο, χρηματοκιβώτιο και βεράντα. Τα δωμάτια του Ξενοδοχείου, μονόκλινα ή δίκλινα, είναι ιδανικά και για οικογένειες καθώς έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα. 
/85/02/1333115130285.jpg

Το Ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα με θαλασσινό νερό, ξεχωριστό χώρο πισίνας για παιδιά και χώρους ηλιοθεραπείας. Στο χώρο της πισίνας, αλλά και στην παραλία μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο χρησιμοποιώντας ξαπλώστρες και ομπρέλες που διατίθενται δωρεάν. Η Reception λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Το ξενοδοχείο διαθέτει κεντρικό εστιατόριο, δίπλα στην παραλία, όπου σερβίρεται το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό. Μπορείτε, επίσης, να χαλαρώσετε στη βεράντα του κεντρικού μπαρ, απολαμβάνοντας καφέ ή ποτό, ξεκουράζοντας τα μάτια τους στο γαλάζιο της θάλασσας που απλώνεται μπροστά τους. Στο δεύτερο μπαρ, που λειτουργεί στο χώρο της πισίνας, διατίθενται σνακ, παγωτά, χυμοί και αναψυκτικά. 
/11/03/1333115130311.jpg

Πάσχα στην Κρήτη σημαίνει…
Στην Κρήτη, τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι πολλά και πέρα από τα γνωστά που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα, όπως κόκκινα αυγά, ετοιμασίες κ.λπ. υπάρχουν και τα εξής, τουλάχιστον στα χωριά:

Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν ακούν τραγούδια, δεν τραγουδάνε ούτε σφυρίζουν, στα καφενεία δεν παίζουν χαρτιά και με ένα σπαούλι (σπάγκο) κρεμούν τον Φάντη της τράπουλας από το ταβάνι. Τα αγόρια και οι μεγάλοι άντρες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα κόβουν ξύλα κυρίως κατσοπρίνια, ασπαλάθους και άλλους θάμνους και το Μεγάλο Σάββατο φτιάχνουν τη ρεματιά ύψους 3-4 μέτρων και πλάτους 6-8 μέτρων για να κάψουν το ομοίωμα του Ιούδα. Τη Μεγάλη Πέμπτη φτιάχνουν ένα ανθρώπινο ομοίωμα από ξύλα, τον «Ιούδα», τον οποίο περιφέρουν σε όλα τα σπίτια του χωριού και τον χτυπούν και κακίζουν για την αισχρή προδοσία του. Οι γυναίκες δίνουν ό,τι παλιά ρούχα έχουν για να ντυθεί «ο βρώμος ο Ιούδας», τον οποίο παραγεμίζουν με άχυρα. Τα αρνιά για το Πάσχα σφάζονται Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη. Οι ανύπαντρες κοπέλες μαζεύουν από τους κήπους κρίνους, τριαντάφυλλα, άνθη λεμονιάς και άλλα λουλούδια για το στολισμό του Επιταφίου τη Μεγάλη Πέμπτη.
/46/34/1333121313446.jpg

Ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή υπάρχει το έθιμο ο ιερέας να μνημονεύει εντός της Εκκλησίας πριν την περιφορά του Επιταφίου τα ονόματα όλων των κεκοιμημένων συγχωριανών της κάθε οικογένειας, έστω και πολλές γενεές πίσω. Φυσικά, οι ντόπιοι παρακολουθούν τις ιερές ακολουθίες όλης της Μεγάλης Εβδομάδας. Το Μεγάλο Σάββατο, το ομοίωμα του Ιούδα τοποθετείται πάνω στη ρεματιά με τα ξύλα, για το φόβο των Ιουδαίων, δηλαδή των γειτονικών χωριών που επιδιώκουν να κλάψουν τον Ιούδα. Το βράδυ της Ανάστασης, με το Χριστός Ανέστη, τα κοπέλια δίνουν (βάζουν) φωθιά στον Ιούδα, ο οποίος καίγεται με τα απαραίτητα μπαλοταρίσματα και ενώ ακόμα και εχθροί εκείνη την ημέρα δίνουν το φιλί της Αγάπης στο προαύλιο της εκκλησίας.

Creta Beach Hotel & Bungalows

Αμμουδάρα
71500 Ηράκλειο
Website / Facebook
τηλ. επικοινωνία για κρατήσεις στο 2810 252302
Creta Beach Hotel & Bungalows, Ηράκλειο, 71500, Αμμουδάρα 
Groupon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: