Cocktail blog

ΠΡΟΦΑΣΗ Ταμιωλάκης λευκό -2011

Περιοχή: Χουδέτσι, Ηράκλειο Κρήτης ΠΓΕ Κρήτη
Ποικιλία: Μοσχάτο Σπίνας 82%, Βιδιανό 18%
Το Κτήμα Ταμιωλάκη βρίσκεται στο Χουδέτσι, νότια της πόλης του Ηρακλείου. Φιλοσοφία του κτήματος είναι η ανάδειξη του κρητικού αμπελώνα με τη χρήση γηγενών ποικιλιών.
Η βιολογική καλλιέργεια των δύο γηγενών ποικιλιών Μοσχάτο Σπίνας και Βιδιανό, έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον αρωματικό λευκό κρασί, ιδιαίτερα απολαυστικό.
Πριν την αποβοστρύχωση, τα σταφύλια περνούν από την ταινία διαλογής, όπου απομακρύνονται τα μολυσμένα και ανώριμα τσαμπιά καθώς επίσης τα φύλλα και λοιπά ξυλώδη μέρη. Η σταφυλομάζα οδηγείται στις δεξαμενές προζυμωτικής εκχύλισης για να παραμείνει 8-12 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία και αντιοξειδωτικό περιβάλλον, με στόχο την αύξηση του αρωματικού δυναμικού του μούστου. Στη συνέχεια, με στατική απολάσπωση στους 10-11 ˚C επιτυγχάνεται η επιθυμητή θολερότητα του μούστου. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται
στους 16 ˚C. Το κρασί ακολουθεί μηνιαίο πρόγραμμα αναδεύσεων με τις ελαφριές οινολάσπες του (batonnage), προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη λιπαρότητα και διάρκεια στο στόμα.
Το Πρόφαση λευκό 2011, έχει χρώμα ελαφρύ λεμονοπράσινο , εκρηκτική μύτη με αρώματα τριαντάφυλλου, φλούδας εσπεριδοειδών, και νότες εξωτικών φρούτων. Ξηρό, μέτριας έντασης οξύτητα, μέτριο σώμα με αρώματα εσπεριδοειδών, τριαντάφυλλου και χαμομηλιού, αλκοόλ 12,5% και μέτριας+ διάρκειας αρωματική επίγευση. Πολύ καλή δουλειά από τον οινολόγο Δημήτρη Μανσόλα. Καταναλώστε το φρέσκο. Αριθμός φιαλών 10.000
Τιμή: 8€
Βαθμολογία: 17,5
krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: