Cocktail blog

Τσίπρας «ο λαός θα νικήσει το φόβο»


Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι «η επιχείρηση: ''συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ - τρομοκρατήστε το λαό'' θα ενταθεί εν όψει των εκλογών», αλλά υπογράμμισε ότι «ο λαός θα νικήσει το φόβο». «Δεν θα υποκύψει, δεν θα εκβιαστεί, θα βάλει οριστικό τέλος στη διαφθορά. Ο λαός θα ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 του Μάη, όσοι εκβιασμοί και να γίνουν σε χώρους δουλειάς, όσες επιστολές κι αν στείλει ο Παπαδήμος, ό,τι κι αν πει ο Μπαρόζο», τόνισε.

Υποστήριξε επίσης ότι «η επιμονή Σαμαρά και Βενιζέλου στο μνημόνιο οδήγησαν στις κάλπες» κι όχι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς «πρωτοστατεί στις τελευταίες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος». Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αποδεικνύει την πλήρη αναξιοπιστία και απαξίωση του παλιού πολιτικού κόσμου, όταν προσποιείται πως δεν θυμάται την ψήφο του στο μνημόνιο και τις επιστολές στην κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ και συμπλήρωσε ότι το προσκλητήριό του σε πρόσωπα όπως η Ντόρα Μπακογιάννη «αποτελεί προσθέτει εγγύηση στους δανειστές για το μνημόνιο».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που είναι «το μνημόνιο 2 μεταφρασμένο στα ελληνικά». Κατηγόρησε τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα ότι «μόνο τους μέλημα είναι να μη χάσουν την εξουσία, αδιαφορώντας για το αν θα γονατίσει ο λαός» και επισήμανε ότι διαστρεβλώνουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Απομονώνουν κομμάτια του προγράμματός μας. Αλλά μας κάνουν καλό τελικά, γιατί γινόμαστε πιο προσεκτικοί, ώστε να μιλήσουμε και εμείς επί της ουσίας», υπογράμμισε. Σχολιάζοντας δε κατηγορίες του κ. Σαμαρά περί ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «τη μεγάλη υπευθυνότητα και τις μεγάλες ικανότητες του κ. Σαμαρά τις έχει γνωρίσει και τις έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη». «Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί», συμπλήρωσε.
Συνεχίζοντας στους ίδιους υψηλούς τόνους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στη δεκαετία του '50 δεν θα γυρίσει η Ελλάδα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το τελευταίο μέρος του μνημονίου που έχουν συνυπογράψει Σαμαράς και Βενιζέλος. Σημείωσε ότι σήμερα όλοι στην Ευρώπη μιλούν για αλλαγή του δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διπλασιάσει τη δύναμή του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαπίσει», είπε, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου και του κατεστημένου. Ζήτησε «λαϊκή εντολή για κυβέρνηση Αριστεράς», σημειώνοντας ότι «αυτήν την αλλαγή τη χρωστάμε στις επόμενες γενιές».
Συνέντευξη στο CNN
Χτες ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN, υπογράμμισε ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ακύρωση όλων των μέτρων λιτότητας που απορρέουν από το μνημόνιο, αλλά επανέλαβε τη θέση της συμμαχίας για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη. «Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, την επόμενη ημέρα οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα και οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν ποια θα είναι η επόμενη χώρα», σημείωσε και κατέληξε: «Ολοι αναγνωρίζουν πλέον ότι με την πολιτική της λιτότητας οδηγούμαστε στην Κόλαση και εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό». Τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στο Παρίσι, προσκεκλημένος από το γαλλικό Αριστερό Μέτωπο και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε δημόσια συγκέντρωση στην πλατεία έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Πάγκαλος και ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Χτες, πάντως, τη σκυτάλη των επιθέσεων κατά του κ. Τσίπρα ανέλαβε ένας... παλιός γνώριμος, ο Θ. Πάγκαλος. Κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για «αισχρή και ανεύθυνη ψηφοθηρία», λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό, εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία και γιατί «φοβάται μην αποκαλυφθεί». Ερμηνεύοντας δε το αποτέλεσμα της κάλπης, ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για «αργόμισθους στο Δημόσιο, που διορίστηκαν με κομματική εύνοια και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην κάλπη», αλλά και για «εκατοντάδες χιλιάδες φοροφυγάδες που θέλουν να παραμείνουν στο απυρόβλητο».
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της, στην οποία απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κουμουνδούρου και προαναγγέλλει κοινή κάθοδο με δυνάμεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, το ΚΚΕ ΜΛ, το ΜΛ ΚΚΕ κ.ά. Κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για υποχωρητικότητα, «από τις “μη μονομερείς ενέργειες” και τη “διαπραγμάτευση” των όρων του μνημονίου έως την υπόδειξη του Γ. Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού» και υποστηρίζει ότι με τη στάση της αυτή «συνεχώς αδυνατίζει το κίνημα που έφερε σε αδιέξοδο τα κόμματα του μνημονίου».ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΤΣΩΧΟΥ.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: