Αγροτικό παντοπωλείο Καλαμαριάς-Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε


Φίλες και φίλοι, μέλη του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς
Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.
Η συντονιστική ομάδα που εκλέχθηκε στην 1η συνέλευση των καταναλωτών, προχώρησε σε συμφωνία με αρκετούς παραγωγούς και η λειτουργία του παντοπωλείου μπορεί να ξεκινήσει. Οι συμφωνίες γίνονται με παραγωγούς:
  • Που έχουν άδεια λιανικής πώλησης άρα και δυνατότητα έκδοσης  νόμιμων παραστατικών.
  • Διασφαλίζουν ποιότητα προϊόντος και τιμή στον καλύτερο δυνατό συνδυασμό
  • Δεν χρησιμοποιούν εντατικές μεθόδους καλλιέργειας και βρίσκονται σε κοντινούς νομούς της Θεσσαλονίκης, κατά προτεραιότητα (για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής, την μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση πόρων).
Η διαδικασία των παραγγελιών θα ξεκινά κάθε Δευτέρα. Για τα διαθέσιμα προϊόντα και τις τιμές τους μπορείτε να ενημερώνεστε:
  • Από τα e-mail σας. Εφόσον έχετε κάνει εγγραφή μέλους και έχετε δηλώσει ηλεκτρονική διεύθυνση θα λαμβάνετε κάθε Δευτέρα ηλεκτρονικό μήνυμα με επισυναπτόμενη τη φόρμα παραγγελιών. Θα πρέπει να τη συμπληρώνετε και να την στέλνετε πίσω στο e-mail του Παντοπωλείου.
  • Από τοBlog
  •  Τηλεφωνικά από το γραφείο της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς (2310 402851) 
  •  Οι παραγγελίες γίνονται και τηλεφωνικά
Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη.
Κάθε Σάββατο και τις ώρες 10.00-14.00 θα γίνονται οι παραδόσεις και οι συναλλαγές απευθείας με τους παραγωγούς. Έτσι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τους παραγωγούς, να ενημερώνονται για  τα προϊόντα και να αναπτύσσονται σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης.
Οι παραδόσεις για αυτή την εβδομάδα θα γίνουν το Σάββατο 19 Μαΐου στην πλαζ της Αρετσούς.  Εκεί θα μπορείτε να οριστικοποιήσετε την εγγραφή σας, ως μέλος του παντοπωλείου υπογράφοντας τους όρους συμμετοχής (οι όροι συμμετοχής υπάρχουν στον κανονισμό λειτουργίας του παντοπωλείου που βρίσκεται στο blog) και καταβάλλοντας τη μηνιαία συνδρομή 1€.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι είμαστε σε μεταβατική καλλιεργητική περίοδο και έτσι τα διαθέσιμα προϊόντα θα συμπληρώνονται σιγά- σιγά καθώς θα έχουμε τις παραγωγές των καλοκαιρινών προϊόντων. Σε λίγες ημέρες και σταδιακά θα υπάρχουν σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα. Το ίδιο και για τα όσπρια.

Φίλες και φίλοι
Η οργάνωση και λειτουργία του Αγροτικού Παντοπωλείου επιχειρείται   για πρώτη φορά, από ανθρώπους μη επαγγελματίες και είναι στην πραγματικότητα μία προσπάθεια αυτό-οργάνωσης των καταναλωτών προκειμένου, σε συνεργασία και αλληλεγγύη με τους παραγωγούς ,να παρακαμφθεί το πλέγμα μεσαζόντων.
Η συντονιστική ομάδα που ανέλαβε την οργάνωση για το πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του παντοπωλείου ζητά την επιείκεια, τη στήριξη με παρατηρήσεις και συμβουλές, την υπομονή, όλων των μελών και των παραγωγών ώστε το εγχείρημα να επιβιώσει, να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί. 
Ευχαριστούμε πολύ
Η συντονιστική ομάδα
Posted: 14 May 2012 04:42 AM PDT


1ηπαραγγελία Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς. 

Λαχανικά (εβδομαδιαίες παραγγελίες)
Μονάδα μέτρησης
Τιμή
Κολοκυθάκια
κιλό
0,60
Μαρούλια
κιλό
0,50
Σαλάτα σγουρή
κιλό
0,50
Σπανάκι
κιλό
0,50
Κρεμμυδάκια
ματσάκι
0,25



Λοιπά προϊόντα (μηνιαίες παραγγελίες


Αλεύρι (τιμή κιλού 0,53- διατίθεται  σε 5κιλά, 10κιλά και 20κιλά)
5 κιλά
2,65
Λάδι (προσοχή παράδοση Σάββατο 26 Μαΐου, θα υπάρχει και στην φόρμα της επόμενης βδομάδας)
5 κιλά
14,80
Πατάτες νευροκοπίου
κιλό
0,25
Ρύζι γλασσέ (τιμή κιλού 0,85)
5κιλά
4,25
Ρύζι καρολίνα (τιμή κιλού 1,00)
5κιλά
5,00
Ρύζι νυχάκι (τιμή κιλού 0,74)
5κιλά
3,70




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸