Cocktail blog

Ανάκτηση της όρασης με εμφυτεύσιμο μικροτσίπ


 
Επιστήμονες στη Βρετανία αποκατέστησαν μέρος της όρασης σε 2 άντρες που ήταν εντελώς τυφλοί.
Κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών στα Oxford University Hospitals NHS Trust, στη Βρετανία, οι γιατροί εμφύτευσαν μικρές ασύρματες συσκευές σε 2 Βρετανούς που έπασχαν από μελαγχρωστική αμφιβληστροπάθεια, γενετική νόσο των οφθαλμών που οδηγεί σε ολική τύφλωση.
Τα μικροτσίπ που κατασκευάστηκαν από τη γερμανική Retina Implant AG, περιέχουν 1.500 μικροσκοπικούς ηλεκτρονικούς ανιχνευτές φωτός που εμφυτεύονται κάτω από τον αμφιβληστροειδή επιτρέποντας στο οπτικό νεύρο να αποκτά ηλεκτρονικά σινιάλα και να βοηθά τους ασθενείς να ανακτούν την όρασή τους.
Ο Καθηγητής Robert MacLaren, επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, δήλωσε ότι αυτό που το καθιστά μοναδικό είναι ότι όλες οι λειτουργίες του αμφιβληστροειδούς είναι ενσωματωμένες στο chip.
Αμέσως μετά την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών ματιών οι ασθενείς μπόρεσαν να εντοπίσουν το φως και αντικείμενα σε σκούρο περιβάλλον.
Οι ασθενείς που έλαβαν τα μικροτσίπ ήταν ένας 54χρονος και ένας 60χρονος. Εξακολουθούν να εξετάζονται στα microchips τους, ενώ ο MacLaren δηλώνει ενθουσιασμένος με τα αρχικά αποτελέσματα. Ελπίζει ότι τα ηλεκτρονικά chips θα παράσχουν ανεξαρτησία σε πολλούς ανθρώπους που είναι τυφλοί από μελαγχρωστική αμφιβληστροπάθεια.
Η συσκευή δεν σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει όλες τις αιτίες της τύφλωσης. Επί του παρόντος δεν είναι κατάλληλη για γλαύκωμα ή εκφύλιση ωχράς κηλίδας αλλά περιστατικά μπορεί ενδχομένως να ωφεληθούν από αυτή μελλοντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: