Cocktail blog

12 μέτρα για την ασφάλεια από τον Α. Σαμαρά




«Η ασφάλεια του πολίτη είναι προϋπόθεση για τη Δημοκρατία, δεν υπάρχει ελεύθερη πόλη αν δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της από το φόβο. Χωρίς ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος που συνιστά κατάλυση της ελευθερίας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς. «Μέχρι πριν από μερικά χρόνια κυριαρχούσε η άποψη ότι η αστυνόμευση είναι κακό πράγμα, αλλά τώρα που εξέλιπε η αστυνόμευση, οργιάζει το έγκλημα απλό και οργανωμένο. Δεν μπορεί να είναι κανείς ελεύθερος, όταν φοβάται για την οικογένειά του από την ασυδοσία και το έγκλημα», πρόσθεσε.
Τι πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ:

1. Να αλλάξει η νομοθεσία για τη σύλληψη και καταδίκη ενός κακοποιού και να φέρουμε τους κανόνες που ισχύουν στην Ευρώπη. Η φωτογράφιση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια επεισοδίων πρέπει να επιτρέπεται.
2. Χρήση μεθόδων αστυνόμευσης που δε θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καθιέρωση υδροφόρων οχημάτων κατά την διάρκεια επεισοδίων.
3. Να ξαναέρθει ο αστυνομικός στη γειτονιά.
4. Να ενοποιηθούν και να ενισχυθούν οι διευθύνσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Η κακώς νοούμενη «επιείκεια» έχει οδηγήσει στην ατιμωρησία. Οσοι κρίνονται ένοχοι να μένουν στη φυλακή για επαρκή χρόνο.
5. Να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.
6. Να απελαθούν οι αλλοδαποί κατάδικοι.
7. Να λειτουργήσουν αμέσως τα έτοιμα σωφρονιστικά καταστήματα και να αλλάξει ολόκληρος ο κώδικας των φυλακών.
8. Να αντιμετωπιστεί η λεγόμενη χαμηλή εγκληματικότητα. Θα απομακρυνθούν οι χρήστες από σημεία των πόλεων που έχουν καταλάβει.
9. Θα πρέπει να υπάρξει ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας.
10. Καλύτερη φύλαξη των συνόρων με φυσικά εμπόδια, όπως φράχτης στον Εβρο και χρήση τεχνολογίας, όπως υπέρυθρες κάμερες που ενημερώνουν τις αρχές. Επίσης καλύτερη συνεργασία με τη FRONTEX. Δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, όπου θα διοχετεύονται όσοι νέοι περνούν τα σύνορα και όσοι συλλαμβάνονται για αδικήματα.
11. Μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία από τον ευρωπαϊκό Νότο για ενιαία πολιτική ασύλου.
12. Χτύπημα στο παρεμπόριο που είναι το κύριο μέσο για να προσπορίζονται τα προς το ζην εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για την άμεση κατάργηση του νόμου Ραγκούση που «κατέστησε τη χώρα πόλο έλξης των λαθρομεταναστών. Οσοι έρχονται και συλλαμβάνονται, θα επαναπατρίζονται και όσοι θέλουν οι ίδιοι, θα ενθαρρύνονται».
Περιοδεία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη
Ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει αύριο στο νομό Θεσσαλονίκης, με επισκέψεις σε δήμους της Α' και της Β΄εκλογικής περιφέρειας, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση νέων. Αυτά ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσάμης, και ο υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ψωμιάδης επιτέθηκε εναντίον του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «παίζει περίεργα και αντεθνικά παιχνίδια στη Θράκη». Κατήγγειλε επίσης ότι μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη κυκλοφόρησαν προεκλογικό φυλλάδιο, στο οποίο αναγράφεται ότι «οι Τούρκοι αρχίζουν να κατακτούν τη Δυτική Θράκη» και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να τους αποσύρει από το ψηφοδέλτιο του κόμματός του.
Ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε πως ποτέ δεν είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι αδελφική παράταξη με τη ΝΔ και κάλεσε όσους δεν ψήφισαν τη ΝΔ στις 6 Μαΐου να το πράξουν τώρα. «Οποιαδήποτε ψήφος εκτός ΝΔ ή ψήφος σε μικρότερα κόμματα, είναι ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος που θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική τραγωδία», παρατήρησε.
Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα του κ. Καμμένου και την προσχώρηση του στη ΝΔ «για να μην μπει η χώρα σε εθνική περιπέτεια», όπως είπε.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: