Cocktail blog

Ανακαλύφθηκε η μαφία των χούλιγκαν Θεσσαλονικης




Εγκληματική οργάνωση, που λειτουργούσε με «βιτρίνα» τους συνδέσμους φιλάθλων, είχαν σχηματίσει, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που συνελήφθησαν.Στους οπαδούς του ΠΑΟΚ καταλογίζεται σειρά επιθέσεων εναντίον αντίπαλων φιλάθλων και αστυνομικών, ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες ακόμη και για διακίνηση ναρκωτικών και ληστεία.Αξιωματικοί επισημαίνουν πως οι συλληφθέντες οπαδοί χρησιμοποιούσαν την ήδη υπάρχουσα δομή και τα μέλη των συνδέσμων για τη δράση τους, ενώ υπάρχουν τέσσερα άτομα τα οποία από την ΕΛΑΣ θεωρούνται ως «διευθύνοντες» της οργάνωσης, καθώς αποφάσιζαν για τα χτυπήματα, τους στόχους και έδιναν εντολές, αλλά και
«εκτελεστικά όργανα», που αναλάμβαναν να φέρουν σε πέρας κάθε «αποστολή» εναντίων των αντίπαλων φιλάθλων. Μάλιστα, δύο από τους διευθύνοντες - όπως χαρακτηρίζονται από την ΕΛ.ΑΣ.,- ήταν και υπεύθυνοι ασφαλείας της ομάδας, ενώ οι ίδιοι φέρεται να είχαν λόγο και στις προσλήψεις του προσωπικού ασφαλείας.
Αναζητούνται 57 άτομα
«Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που σχηματίστηκε από το Σεπτέμβριο του 2010», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής. Ηδη τα 34 άτομα που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται άλλα 57 άτομα. «Εκτός από τους τέσσερις, τους οποίους θεωρούμε ως διευθύνοντες, οι υπόλοιποι ήταν μέλη της οργάνωσης αυτής. Επίσης, δικογραφία έχει σχηματιστεί και σε βάρος ακόμη 81 ατόμων για υποθέσεις ναρκωτικών», τόνισε ο ίδιος. Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή των ατόμων που συνελήφθησαν κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ρόπαλα, τσεκούρια, όπλα, ένας μπαλτάς, ασύρματος της ΕΛΑΣ, φωτοβολίδες, μαχαίρια, σπαθιά, σιδερογροθιές, χειρουργικές λάμες και άδεια γυάλινα μπουκάλια.
Υπό παρακολούθηση
Οπως αναφέρουν αστυνομικοί, οι συνολικά επτά σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ μπήκαν στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ από το Νοέμβριο του 2011, ενώ στα χέρια τους οι αξιωματικοί έχουν συνομιλίες, που λήφθηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καταθέσεις θυμάτων, καθώς και βίντεο από επεισόδια. Μάλιστα, στην επιχείρηση που στήθηκε την Τρίτη για την εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχαν συνολικά 190 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος. «Φοβόμασταν ότι από την οργάνωση αυτή ίσως υπήρχαν θύματα μεταξύ οπαδών», ανέφερε χτες στην παρουσίαση της υπόθεσης ο κ. Παζαρλής και πρόσθεσε: «Σκοπός της οργάνωσης ήταν η διενέργεια επιθέσεων σε βάρος προσώπων, φιλάθλων αντίπαλων ομάδων, γραφείων συνδέσμων αντίπαλων ομάδων και αστυνομικών, καθώς επίσης και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».
Και ναρκωτικά
Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως το φαινόμενο της οπαδικής βίας δεν είναι κάτι που συναντιέται για πρώτη φορά, ωστόσο στην περίπτωση αυτή υπήρχαν τα χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης. «Το θέμα είναι να μπορέσεις να δέσεις προανακριτικά μια υπόθεση και πιστεύω πως έχουμε πολλά στοιχεία σε βάρος των ατόμων αυτών. Οι έρευνες πάντως δε σταματούν ποτέ», τονίζει ο ίδιος. Οπως αναφέρθηκε χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση, μία από τις... δραστηριότητες της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ήταν και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. «Υπήρχε διακίνηση ναρκωτικών σε μέλη των συνδέσμων. Αλλωστε, υπάρχουν άτομα που κατηγορούνται μόνο για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών», εξηγεί ο κ. Παζαρλής.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: