Cocktail blog

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, κατηγορούμενος για «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος»




Στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες απέδωσε ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Ζορπίδης, τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του και από τις δικαστικές αρχές ως «αδικαιολόγητα πλεονάσματα». Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο οποίος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας κατηγορούμενος για «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος» με επίκεντρο την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε και ο όρος της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 6.805.916,78 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό προσδιορίστηκε έπειτα από έρευνα που έγινε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς από το ΣΔΟΕ και αναφέρεται στο πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Οικονομική Επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, στις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Μιχάλης Ζορπίδης δικαιολόγησε όλες τις κινήσεις των λογαριασμών του αποδίδοντας τα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, οι οποίες, όπως είπε, είναι απολύτως νόμιμες. Οπως ισχυρίστηκε, δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή με την υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Απολογήθηκε και υπάλληλος του δήμου
Αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία, απολογήθηκε στην ανακρίτρια και υπάλληλος των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου στους λογαριασμούς του οποίου, σύμφωνα με την έρευνα, βρέθηκαν αδικαιολόγητα πλεονάσματα ύψους 160.000 ευρώ. Και αυτός κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερος, αφού του επιβλήθηκε μόνον ο όρος της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Τη Δευτέρα είχαν απολογηθεί για το ίδιο αδίκημα ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, και η σύζυγός του, Ελένη, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις 120 και 30 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα, καθώς επίσης με επιβολή περιοριστικών όρων. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που είναι προφυλακισμένος, ενώ έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια παραμένει προφυλακισμένος.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: