Cocktail blog

Η βία του χουλιγκανισμού των γηπέδων επαωάζεται και μεταδίδεται από τα γραφεία των ίδιων των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών


 
Το «θανατηφόρο» μικρόβιο της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού των γηπέδων επαωάζεται και μεταδίδεται από τα γραφεία των ίδιων των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών. Οπως αποκαλύπτεται μετά τις εφόδους σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ, οι «στρατοί» των οπαδών χρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις διοικήσεις των ομάδων, οι πρωταγωνιστές βίαιων επεισοδίων, που οργανώνουν και εκτελούν δολοφονικές ενέδρες με βόμβες μολότοφ εναντίον αντιπάλων, συνομιλούν με υψηλόβαθμους παράγοντες και συμμετέχουν σε διοικητικές συσκέψεις κορυφής και οι σύνδεσμοι, πολλοί από τους οποίους έχουν μετατραπεί σε στέκια διακίνησης ναρκωτικών και ορμητήρια άγριων επιθέσεων, συντηρούνται με χρήματα που βγαίνουν από τα ταμεία των ΠΑΕ!
Η έρευνα της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη έφερε στο φως τα συγκλονιστικά στοιχεία. Μετά τις έρευνες και με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, η Αστυνομία συνέλαβε 34 άτομα, 57 άτομα εξακολουθούν να αναζητούνται, ενώ σε άλλα 81 άτομα αποδίδονται κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά. Οι έφοδοι της ΕΛΑΣ σε στέκια και σπίτια αποκάλυψαν και το φοβερό οπλοστάσιό τους, που ήταν όπλα, τσεκούρια, μαχαίρια, ρόπαλα και κάθε είδους εργαλείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις τους...

Το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης είναι αποκαλυπτικό για το ρόλο που είχαν αναλάβει στον ΠΑΟΚ «αρχηγικά» στελέχη των συνδέσμων. Οπως προκύπτει από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, οι επικεφαλής συνδέσμων εκτός από το ρόλο του «στρατηγού» που είχαν αναλάβει στις άγριες οπαδικές «μάχες», μισθοδοτούνται από την ΠΑΕ, καθορίζουν διοικητικές εξελίξεις, ενώ ακόμη και υποψήφιοι επενδυτές φέρεται να είναι σχεδόν υποχρεωμένοι να πάρουν το «χρίσμα» από τους οργανωμένους οπαδούς πριν αναλάβουν τη διοίκηση.
«Πρέπει να κλείσουμε ένα ραντεβού με το Ζαγόρ. Να δούμε τι γίνεται με τους παίκτες, τι γίνεται μ' αυτά, γιατί πολλά ακούγονται. Για να έχουμε και εμείς μια εικόνα, πρέπει να μιλήσουμε με τον άλλο τον μ... τον ΤΕΟ», λέει στις συνομιλίες του το Δεκέμβριο του 2011 ένας επικεφαλής συνδέσμου στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος άνθρωπος τρεις μήνες αργότερα εμφανίζεται να αναλαμβάνει το γενικό κουμάντο στις θύρες στις οποίες κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ. «Εχω ενημερώσει και στην Αθήνα και απ' την Κρήτη που θα έρθουνε. Ολοι οι πάντες κύριοι. Εχω και τα κλειδιά τώρα απ' την 4, για να μη βάλουν σεκιουριτάδες εγώ θα είμαι», λέει. Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος, μόνο με απόφαση του συνδέσμου οι οπαδοί... μπουκάρουν στο γήπεδο για επεισόδια και δηλώνει ότι παίρνει... φράγκα από την ΠΑΕ.
«Δεν είναι το... μεροκάματο»
«Δεν έχει, εγώ δουλεύω όπως με σέβονται κάποιοι και με δίνουν πέντε φράγκα, έτσι θέλω να με σέβονται και αυτοί οι μπάσταρδοι που πάνε κάνουν μ... χωρίς να το έχει πάρει απόφαση ο σύνδεσμος ότι θα μπούμε μέσα. Ρε δεν είναι το μεροκάματο που λέει ο λόγος, αλλά αν θα πω εγώ να μπούμε τότε θα μπούμε, όχι όποτε θέλουν αυτοί», αναφέρει. Την ίδια ώρα κανονίζει πώς θα μπούνε και θα χρησιμοποιηθούν 50 πυρσοί στο γήπεδο και δίνει και εντολή για τα εισιτήρια. «Κανένας ''διπλός'' το Σάββατο ή την Κυριακή και μπουκάλια, ρετσίνες και τέτοια να τα ξεχάσουνε».
Είναι ίδιοι άνθρωποι που περνάνε από τα ταμεία της ΠΑΕ για να πάρουν το... μισθό τους. Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος που έχουν οι «οπαδοί» του ΠΑΟΚ.
-Για λέγε, θα πας σήμερα στην ΠΑΕ;
- Οχι δεν πάω σήμερα. Παρασκευή θα πάω.
- Εγώ θα πάω μέσα στην εβδομάδα να πάρω τα λεφτά.
- Από 800;
- Ναι.
- Πάρε και τα δικά μου.
Κάποιοι παίρνουν και αυξήσεις για το... έργο που προσφέρουν στην ΠΑΕ. «Ο μισθός μου έγινε ένα χιλιάρικο στην Τούμπα», ενημερώνει ένας επικεφαλής συνδέσμου!agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: