Cocktail blog

Το καλύτερο λευκό κρασί των Βαλκανίων-«Ήδυσμα Δρυός» Chardonnay 2010




Περισσότερα από 400 κρασιά από τις Βαλκανικές χώρες διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: αφρώδης, λευκός ξηρός, ροζέ ξηρός, ερυθρός ξηρός και επιδόρπιος οίνος στον διαγωνισμό « Balkans International Wine Competition» που διεξήχθη στις 14-15 Ιουνίου στη Σόφια.
Το διεθνές πάνελ των κριτών υπό την προεδρεία του κ. Κωνσταντίνου Λαζαράκη ( μοναδικού Master of Wine για την περιοχή των Βαλκανίων) μαζί με τους επίσης MW Caroline Gilby (UK), Christy Canterbury (USA), Paul Liversedge (UK) καθώς και 16 άλλους ειδικούς από Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Ρωσία, Βουλγαρία,
Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, F.Y.R.O.M. και Ρουμανία, βαθμολόγησαν σύμφωνα με το Αυστραλιανό σύστημα αξιολόγησης, κρασιά προερχόμενα από 10 Βαλκανικές χώρες.
Απονεμήθηκαν συνολικά 25 χρυσά μετάλλια, που αντιστοιχούν στο 6% των συνολικών συμμετοχών του διαγωνισμού. Σε παρόμοιους διεθνείς διαγωνισμούς, το αντίστοιχο ποσοστό είναι περίπου 10%, γεγονός που καταδεικνύει την αυστηρότητα των κριτηρίων με τα οποία έγινε η αξιολόγηση των κρασιών.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο gala απονομής των βραβείων, βρήκε το «Ήδυσμα Δρυός» Chardonnay 2010, μεγάλο νικητή στην κατηγορία « Λευκός Ξηρός Οίνος» καθώς εκτός από χρυσό μετάλλιο, κέρδισε και το τρόπαιο ως το καλύτερο κρασί της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Ένα Ελληνικό κρασί λοιπόν το καλύτερο λευκό των Βαλκανίων, πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά…krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: