Cocktail blog

Στον ανακριτή ξανά και ο Μάρκος Καραμπέρης




Επιμένει στο δρόμο της ποινικής συνδιαλλαγής ένας από τους κατηγορουμένους, φερόμενος ως ένας από τους «πρωταγωνιστές» του τοκογλυφικού κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι συνήγοροι του 54χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Λαμπάκη, μετά την απόρριψη της αίτησης που είχε υποβληθεί επανήλθαν με το ίδιο αίτημα.Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται μετά και την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας που κλήθηκε να δώσει ο 54χρονος στον ανακριτή. Η πρώτη αίτηση είχε απορριφθεί με εισαγγελική διάταξη με το σκεπτικό ότι δεν είχε προσδιοριστεί ο αριθμός των ατόμων που είχαν πέσει θύματα του 54χρονου.«Να σημειωθεί δε ότι η από 21-5-2012 αντίστοιχη
αίτησή μου απορρίφθηκε με την υπ' αριθμ. 1/2012 διάταξη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατά βάση με την αιτιολογία ότι η εν λόγω αίτηση δεν αναφερόταν στο σύνολο των παθόντων, στο μέτρο που προέκυπταν ονόματα και άλλων ατόμων. Πλέον όμως μετά και τη συμπληρωματική μου απολογία ενώπιον του επίκουρου ανακριτή του 3ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία ακολούθησε την αποσαφήνιση των αποδιδόμενων σε μένα κατηγοριών, δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία για την ταυτότητα των φερομένων ως παθόντων. Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης, παρακαλώ να ενταχθώ στη διαδικασία της ποινικής συνδιαλλαγής, όπως προβλέπει το άρθρο 308Β ΚποινΔ», αναφέρεται στη νέα αίτηση του κατηγορουμένου.
Σε βάρος του 54χρονου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί μετά την απολογία του στον ανακριτή, έχουν αποδοθεί κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, τοκογλυφία, εκβίαση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία ο 54χρονος φέρεται να αποκόμισε πάνω από 1.000.000 ευρώ από δάνεια με τοκογλυφικούς όρους, ενώ με τον ίδιο τρόπο κατηγορείται ότι ενσωμάτωσε περιουσία αξίας πάνω από 2.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για την ποινική συνδιαλλαγή, σε περίπτωση που τα δύο μέρη καταλήξουν σε συμφωνία και δοθεί αποζημίωση, ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που έχουν σχέση με τη συναλλαγή και συγκεκριμένα με τις πράξεις της τοκογλυφίας. Ακόμη και σε περίπτωση αρνητικής κατάληξης, το αποτέλεσμα δεν περιέχεται στην κύρια δικογραφία για την υπόθεση.
Ακόμη και στην περίπτωση που απορριφθεί εκ νέου το αίτημα του 54χρονου, οι συνήγοροι του 54χρονου δηλώνουν ότι θα επιμείνουν προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Στον ανακριτή ξανά και ο Μάρκος Καραμπέρης
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, ο οποίος επίσης εμφανίζεται ως ένα από τα ηγετικά πρόσωπα στο κύκλωμα των τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επίσης έχει κληθεί για συμπληρωματική απολογία μετά τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία. Οταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συμπληρωματικών απολογιών, ο ανακριτής θα διαβιβάσει το πόρισμά του σε εισαγγελέα και η δικογραφία θα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια των πολύμηνων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία και έπειτα από πολύωρες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών είχαν συλληφθεί συνολικά 53 άτομα. Μετά τις απολογίες τους είχαν προφυλακιστεί 34 άτομα, τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα. Στη συνέχεια με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 22 κατηγορουμένων, καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι μόνον η ομάδα του Μάρκου Καραμπέρη είχε «έσοδα» πάνω από 45.000.000 ευρώ την περίοδο από το 2004 έως και το 2011.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: