Cocktail blog

Στο Λονδίνο των Ολυμπιακών Αγώνων




Η τριακοστή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων άνοιξε την αυλαία της πριν δυο μέρες και θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου. Εως τότε, η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, το Λονδίνο, κινείται στους ρυθμούς των κορυφαίων αθλητών όλου του κόσμου!
Είναι η πρώτη πόλη που διοργανώνει τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού έχει ήδη φιλοξενήσει διοργανώσεις το 1908 και 1948. Το Λονδίνο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Τάμεση, η πόλη με τα φημισμένα πολυκαταστήματα και τα περίφημα πάρκα, τις εντυπωσιακές πλατείες και τα διάσημα αξιοθέατα, με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τα μουσεία και τις υπαίθριες αγορές, με τον παλαιότερο υπόγειο στον κόσμο (γνωστό και ως the tube) και τα χαρακτηριστικά κόκκινα λεωφορεία, για δυο εβδομάδες έχει όλα τα μάτια του παγκόσμιου αθλητισμού στραμμένα πάνω του.


Στα σημαντικότερα αξιοθέατα
Κατά την παραμονή μας στο Λονδίνο τριγυρνάμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα, στην Trafalgar Square και την Picadilly Circus με το άγαλμα του Ερωτα, στο Whitehall -αλλοτινό διοικητικό κέντρο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας- και στο Westminster, κέντρο πολιτικής ισχύος με το επιβλητικό Κοινοβούλιο και το Αββαείο Γουεστμίνστερ, εκεί όπου στις 29/4/2011 τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, πρωτότοκου γιου του διαδόχου Καρόλου και επίδοξου διάδοχου του αγγλικού θρόνου, μετά της Κέιτ Μίντλτον. Είναι και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου εμφανίστηκε το πριγκιπικό ζευγάρι μετά την τελετή, το Albert Hall, το City όπου χτυπάει η καρδιά της οικονομίας της Μεγάλης Βρετανίας, ο Πύργος του Λονδίνου και η γέφυρα του Πύργου, το Big Ben, σήμα κατατεθέν της πόλης, το μουσείο της Μαντάμ Τισό με τα κέρινα ομοιώματα, το Φυσικής Ιστορίας, το Βρετανικό με τη μεγαλύτερη, ίσως, αρχαιολογική συλλογή του κόσμου (σ.σ. εκεί και η ελληνική πτέρυγα με τα γλυπτά του Παρθενώνα -τα περίφημα Ελγίνεια) κ.ά.

Και για αγορές στα φημισμένα καταστήματα
Λονδίνο είμαστε, δεν μπορούμε να μην επιδοθούμε, έστω και λίγο, στο shopping! Διάσημοι δρόμοι όπως η Oxford Street και η Regent Street με τα αναρίθμητα και φημισμένα καταστήματα, η Old Bond Street με όλους τους επώνυμους οίκους μόδας και βεβαίως τα ιστορικά εγγλέζικα καταστήματα Burberry και Mulberry. Διάσημη και η Knights Bridge εκεί όπου βρίσκεται το Harrods με ό,τι πιο ξεχωριστό και ποιοτικό απ' όλο τον κόσμο. Στα must των καταστημάτων του Λονδίνου και το Fortnum & Mason, επί της Picadilly Str., την προμηθεύτρια εταιρία τροφίμων της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: