Spaghetti
Τα κλασικά και αγαπημένα.Να τα βράσεις: 9 με 10 λεπτά
Spaghettini
Λεπτότερα από Spaghetti, έχεις την ψευδαίσθηση ότι δεν σε βαραίνουν.Να τα βράσεις: 5 λεπτά
Spaghettoni
Το “χονδρό είδος των Spaghetti. Πολύ χορταστικά.Να τα βράσεις: 11 λεπτά
Vermicelli
Είναι πιο χοντρά από spaghetti και μοιάζουν αρκετά με τα Spaghettoni.Να τα βράσεις: 13 λεπτά
Bucatini
Πιο χοντρά από spaghetti με τρύπα στο εσωτερικό τους.Να τα βράσεις: 8 λεπτά
Capellini
Capelli στα ιταλικά είναι τα μαλλιά. Εξ ου και το πόσο λεπτά είναι τα συγκεκριμένα ζυμαρικά.Να τα βράσεις: 3 με 4 λεπτά
Κοντά, μικρά αλλά θαυματουργά
Penne
Οι πένες είναι το πέλον γνωστό “κοντό” ζυμαρικό. Τόσο συνηθισμένο που είναι βαρετό.Να τα βράσεις: 9 με 11 λεπτά ανάλογα το είδος
Fusilli
Ιδανικά για κρύες σαλάτες ζυμαρικών αλλά και κάθε μακαρονάδα. Οι στροφές της “βίδας” συγκρατούν την σάλτσα, οπότε καλό θα ήταν να τα ανακατεύεις με όλη την σάλτσα από το να τα σερβίρεις με την σάλτσα από πάνω.Να τα βράσεις: 13 λεπτά
Casarecce
Το αγαπημένο μου ζυμαρικό αυτή την εποχή. Στην εσοχή που δημιουργεί το δίπλωμά του παγιδεύεται η σάλτσα και όλη η γεύση.Να τα βράσεις: 12 λεπτά
Conchiglie
Το γνωστό σε όλους κοχύλι. Κανένας σεφ δεν το αγάπησε. Βασικά είναι λίγο ξενέρωτο.Να τα βράσεις: 12 λεπτά
Farfalle
Γνωστά και ως φιογκάκια είναι τα ζυμαρικά που άφησες στην παιδική σου ηλικία. Και σε κάτι salad bar της κακιάς ώρας.Να τα βράσεις: 12 λεπτά
Gnocchi
Μικρά και πολύ συμπαγή αυτά τα μακαρόνια φτιάχνονται και με πατάτα, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα μαστιχωτά.Να τα βράσεις: 14 λεπτά
Rigatoni
Μια μορφή χοντρής πένας με ρίγες. Πιάνει πολύ χώρο στο πιάτο αυτή η τρύπα στη μέση. Να τα λέμε αυτά.Να τα βράσεις: 11 λεπτά
Τα πλακουτσωτά
Linguine
Θα μπορούσαν να μπουν και στην κατηγορία των σπαγγετοειδών αλλά είναι ελάχιστα “πατημένα”.Να τα βράσεις: 9 με 10 λεπτά
Tagliatelle
Οι ταλιατέλες, ειδικά αυτές με το αυγό, είναι πολύ νόστιμες και συνδυάζονται έυκολα σε διάφορα πιάτα.Να τα βράσεις: 6 λεπτά
Fettuccine
Δεν χρησιμοποιούνται τόσο πολύ στην Ελλάδα αλλά τα συναντάς σε μερικά εστιατόρια αντικαθιστώντας τις ταλιατέλες. Αλλά γιατί να τις αντικαταστήσεις;Να τα βράσεις: 12 με 13 λεπτά
Bavette
Μια πιο στενή version σε σχέση με τις ταλιατέλες.Να τα βράσεις: 6 λεπτά
Lasagne
Στην Ελλάδα τα λαζάνια είναι συνώνυμα φαγητού στο φούρνο. Δεν θα πούμε όχι.Να τα βράσεις: Ανάλογα την συσκευασία. Κάποιες εταιρείες τα πουλάνε και έτοιμα για τον φούρνο.
Τα γεμιστά
Cannelloni
Βρε τα κανελόνια. Φουρνιστά και αυτά βεβαίως βεβαίως.Να τα βράσεις: Κανένα βράσιμο. Έτοιμα να ψηθούν στον φούρνο.
Ravioli
Δεν υπάρχει πιο ωραό ζυμαρικό από τα χειροποίητα ravioli αλλά θα περιοριστούμε τώρα στα έτοιμα.Να τα βράσεις: Όσο χρειάζονται. Δεν γίνεται να υπολογίσεις ακριβή χρόνο για ένα ζυμαρικό που ποικίλλει τόσο πολύ σε μέγεθος και πάχος του ζυμαρικού.
Tortellini
Τα τορτελίνια είναι χορταστικό φαγητό, όποια κι αν είναι η γέμισή τους. Το ιδανικό είναι να τα τρως σε εστιατόριο ώστε η γέμιση να είναι ποιοτική και τα τορτελίνια φρέσκα.Να τα βράσεις: Γύρω στα 10 λεπτά.
oneman.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου