Γεμιστά




Υλικά (για 6 άτομα):
Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας διαλέγουμε: ντομάτες (όχι πολύ ώριμες ), πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια…
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι- πιπέρι
ελαιόλαδο
φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 ποτήρι ρύζι γλασέ

Εκτέλεση
  • Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι (ή με το ειδικό εργαλείο) το εσωτερικό από τα λαχανικά που θέλουμε να γεμίσουμε.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ροδίζουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα σκόρδα και το ρύζι. Προσθέτουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες που έχουμε αδειάσει, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό και μόλις κοντεύει να το πιεί το τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  •  Εν τω μεταξύ έχουμε τοποθετήσει τα λαχανικά σε ένα ταψί στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες, κομμένες σε κυδώνια.
  • Γεμίζουμε τα λαχανικά, αφήνοντας ένα περίπου εκατοστό από το καπάκι τους, γιατί το ρύζι όταν μαγειρευτεί θα φουσκώσει. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου στους 180 βαθμούς. Ένα κομμάτι τυρί φέτα θα συντροφεύσει με τον καλύτερο τρόπο τα γεμιστά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸