Master Sommelier λέει ότι η άφιξη των ελληνικών κρασιών είναι μια αυθεντική τάση




Τα ελληνικά κρασιά είναι σχετικά νέα για την αμερικανική αγορά, και με μεγάλα ονόματα όπως το Αγιωργίτικο και το Μοσχοφίλερο, μπορεί να μοιάζει λίγο τρομακτικό.
Ο Doug Frost, ένας από τους τρεις ανθρώπους στον κόσμο που κατέχει τους τίτλουςMaster Sommelier και Master of Wine, λέει ότι η άφιξη των ελληνικών κρασιών είναι μια αυθεντική τάση. Λέει ότι η κρίση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει τη βιομηχανία κρασιού – αλλά τώρα υπάρχουν υψηλής ποιότητας κρασιά, κυρίως λευκά κρασιά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε σχετικά χαμηλές τιμές.

Παρά το ζεστό κλίμα στην Ελλάδα, ο Frost λέει ότι τα σταφύλια διατηρούν την όξινη ταυτότητά τους, δίνοντας τραγανά, με γεύση εσπεριδοειδών κρασιά – κάτι που όπως λέει ονειρεύονται οι οινοποιοί στην Καλιφόρνια. Ζητήσαμε από τον βραβευμένο οινοποιό να μας αναλύσει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσουμε αυτά τα κρασιά.
Ασύρτικο: Αυτό το σταφύλι καλλιεργείται κυρίως στο νησί της Σαντορίνης και συνδυάζεται καλά με φαγητά όπως τα μύδια και τα στρείδια. «Η οξύτητά του είναι κάτι σαν το λεμόνι πάνω από τα στρείδια σας,» λέει ο Frost. Προσθέτει ότι δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα καλύτερο από αυτό το λευκό κρασί. Αρχίζει λέγοντας ότι είναι σαν ένα υψηλής ποιότητας Chablis, αλλά σταματά: «Ακόμα και αυτό είναι μια ανόητη σύγκριση»
Μοσχοφίλερο: Μην αφήνετε την αρωματική, φρουτώδη μυρωδιά του να σας ξεγελάσει και να νομίσετε ότι αυτό είναι ένα γλυκό κρασί. Ο Frost συνιστά να το σερβίρεται με ορεκτικά και μεζέδες, όπως λαχανικά και θαλασσινά.
Μαλαγουζιά: Αυτό είναι ένα αρκετά νέο κρασί, με αρώματα ροδάκινου και βερίκοκου. Έχει αρώματα εσπεριδοειδών και είναι αψύ και λίγο πιο πλούσια σε σώμα. Ο Frost προτείνει να το συνδυάσετε με ψητά χτένια και αστακό.
Αγιωργίτικο: Δεδομένου ότι τα ελληνικά κρασιά είναι ακόμη σχετικά άγνωστα στις ΗΠΑ, ο Frost λέει ότι το Αγιωργίτικο είναι αυτό που οι άνθρωποι καταλαβαίνουν περισσότερο. Η κόκκινη γεύση κερασιού το καθιστούν συγκρίσιμο με ένα Pinot Noir. Συνδυάζεται καλά με πιάτα με μέτριο σώμα όπως το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
Η συμβουλή του ειδικού
Μην βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη σας. Τα Ελληνικά κρασιά μπορούν να αγοραστούν με $ 10 – $ 20, πράγμα που τα κάνει εύκολα και διασκεδαστικά για να τα εξερευνήσετε.
Πού να πάτε Ο Frost λέει ότι τα ελληνικά κρασιά δεν είναι ακόμα εύκολο να βρεθούν σε καταστήματα κρασιού. Στη Νέα Υόρκη, ψάξτε στο εστιατόριο Loi στο Upper West Side. Το ελληνικό εστιατόριο της Μαρίας Λόη προσφέρει μια εκτενή λίστα κρασιών από όλη την Ελλάδα.
Loi
208 W. 70th St. 212-875-8600 www.restaurantloi.com
Μετάφραση Κική Παναγιώτου/krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸