Cocktail blog

Τέλος Ιουλίου τα scooter της BMW

Την κυκλοφορία των BMW C 600 Sport και C 650 GT, ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της γερμανικής εταιρίας. Τα δύο νέα maxi scooter θα είναι διαθέσιμα από τις 28 Ιουλίου 2012.Σύντομα κοντά μας λοιπόν τα δύο νέα γερμανικά maxi scooter. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα BMW C 600 Sport και C 650 GT αποτελούν και την πρώτη προσπάθεια της BMW σε αυτή την κατηγορία και αν εξαιρέσουμε και το ιδιόμορφο C1 με τον κλωβό ασφαλείας, που παρουσιάστηκε το 2000, αυτά τα δύο είναι τα πρώτα καθαρόαιμα scooter με σήμα τον έλικα.
Οι εντυπώσεις που μας άφησαν τα δύο μοντέλα της BMW στην πρώτη επαφή που είχαμε μαζί τους (τεύχος 7/12), κατά την παρουσίασή τους στους δημοσιογράφους, ήταν άκρως θετικές. Σας τις παραθέτουμε περιληπτικά:

«Η σέλα είναι σχετικά ψηλή για μένα που έχω ύψος 1.72, οπότε για τις στατικές μανούβρες μετακινούμαι στο μπροστινό, κεκλιμένο μέρος, κι όλα καλά…το GT στο οποίο έχω ανέβει παίρνει μπροστά, παράγοντας έναν ιδιαίτερο ήχο…Ανοίγω το γκάζι, και στην αρχή αντιμετωπίζω με έκπληξη την υστέρηση με την οποία περνάει η δύναμη στον πίσω τροχό. Όσο όμως θα κυλάει η μέρα, τόσο θα πείθομαι για τη σοφία αυτής της μετάδοσης…Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, το γλίστρημα του πίσω τροχού θα έρθει ιδιαίτερα δύσκολα, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ή αν το επιδιώξεις με επιμονή. Ασφάλεια πάνω από όλα, για αναβάτες που δεν έχουν βλέψεις για καγκουριές, και δεν θέλουν ένα όχημα να τους τρομάζει σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού. Φιλικός, ισορροπημένος χαρακτήρας…Και φυσικά οι Γερμανοί δεν θα δεχόταν μια υψηλή κατανάλωση καυσίμου από τα Urban Mobility project τους. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η μέση κατανάλωση σύμφωνα με τις -ακριβέστατες συνήθως- ενδείξεις του trip computer, κυμάνθηκε από 4-5,5lt/100χλμ…Στην αστική κίνηση, εκπλαγήκαμε από το πόσο εύκολα κρύβουν τα δύο scooter τα κιλά τους. Μόνο σε στατικές μανούβρες θα φανούν, ενώ μόλις οι τροχοί αρχίσουν να κυλούν, οι δύο Βαυαροί γίγαντες, μετατρέπονται σε πειθήνιους… αστικούς πυραύλους. Ελίσσονται υποδειγματικά, με τον αναβάτη να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τις καταστάσεις. Η μετάδοση είναι άμεμπτη, η επιτάχυνση χορταστικά δυνατή, οι κραδασμοί ανύπαρκτοι, και οι καθρέπτες παραμένουν πεντακάθαροι σε όλες τις στροφές. Στην κίνηση στην πόλη με βόλεψε η ζελατίνα στο χαμηλό σημείο, ώστε να βλέπω από πάνω. Στην κίνηση εκτός πόλης, και ειδικά στον αυτοκινητόδρομο, η ζελατίνα ανέβηκε στο ψηλότερο σημείο, εξαλείφοντας παντελώς οποιαδήποτε θόρυβο -τουλάχιστον με αναβάτη του ύψους μου. Η σέλα τώρα… ίσως αποτελεί την πιο άνετη και σωστά σχεδιασμένη σέλα του κόσμου…Και η οδήγηση είναι σκέτη απόλαυση…Άριστο, sport κράτημα, με πλούσια πληροφόρηση από τις αναρτήσεις, που δεν θυσιάζει πουθενά την άνεση των επιβαινόντων. Στην πόλη θέλει λίγη συνήθεια η υστέρηση στην εκκίνηση, ενώ γενικότερα, μετά από δυο μέρες γεμάτες οδήγηση, πολύ λίγα είχα να προσάψω στα C…»mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: