Cocktail blog

ΔΕΚΑ 2009 ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ




Περιοχή: Αδριανή Δράμας
Ποικιλία:Sauvignon Blanc 55%, Ugni Blanc 30%, Semillon 15%
Όταν επισκέφθηκα το κτήμα Οινογένεσις πριν από μερικά χρόνια και δοκίμασα για πρώτη φορά τοΔέκα από το βαρέλι, διαπίστωσα πως ήταν θέμα χρόνου για τον Μπάκη να βγάλει ένα κρασί αντάξιο των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει.
Με το Δέκα 2009, πιστεύω πως έχει φτάσει πολύ κοντά στις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και τους στόχους που ο ίδιος είχε θέσει.Το κρασί αυτό είναι ένα από τα πιό όμορφα και πληρέστερα Bordeaux like ελληνικά λευκά κρασιά.  Τώρα στην δεύτερη σοδειά του δείχνει απίστευτη ωριμότητα, εξαιρετική δομή και ακμαία διάθεση για παλαίωση. Ωρίμασε για 5 μήνες σε διαφορετικούς τύπους βαρελιών.

Το Δέκα Οινογένεσις 2009, έχει λαμπερό μέτριο λεμονί χρώμα με απαλές πράσινες ανταύγειες, στη νεαρή μύτη του αναδύονται πολύπλοκα αρώματα μάνγκο,  ανανά, lime, τζίντζερ, γκρέιπφρουτ, νότες εσπεριδοειδών και κομψά αρώματα βαρελιού. Σύνθετη, ισορροπημένη παλέτα, σχεδόν κρεμώδες, δροσιστική οξύτητα, ώριμα φρούτα και τοσταρισμένο ξύλο, αλκοόλ 12,5% και μακριά βανιλάτη επίγευση.  Μπορείτε να το απολαύσετε τώρα, αλλά εάν έχετε διάθεση να περιμένετε το κρασί αυτό θα σας ανταμείψει με την αναμενόμενη εξέλιξή του οποιαδήποτε στιγμή της δεκαετίας που διανύουμε.
Τιμή: 17€
Βαθμολογία: 18-20.krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: