Cocktail blog

Να μιλήσει ζήτησε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο δικηγόρος της κόρης του

Δεν θα μεταχθεί αύριο στην Ευελπίδων η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη, η οποία θα απολογηθεί συμπληρωματικά από την φυλακή τις επόμενες μέρες.
Η κατηγορουμένη ζήτησε από τον ανακριτή της υπόθεσης να μην γίνει μεταγωγή της αύριο στα δικαστήρια, επικαλούμενη την επιθυμία της να αποφύγει την δημοσιότητα. Το αίτημα της έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στον Κορυδαλλό ώστε να λάβει εκεί την συμπληρωματική απολογία.

Έτσι αύριο θα δώσουν διευκρινίσεις στον ανακριτή ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης πρώην υπουργός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.
Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου , ο επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών Αστέριος Οικονομίδης και η λογίστρια , φορολογική εκπρόσωπος εταιριών που χρησιμοποιήθηκαν για την διακίνηση και απόκρυψη παράνομων χρημάτων, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Η κατηγορουμένη λογίστρια φέρεται να υποστηρίζει ότι όταν ανέλαβε τη φορολογική εκπροσώπηση, οι επίμαχες εταιρίες είχαν ήδη τα αποκτήματα για τα οποία ελέγχονται τώρα οι διαχειριστές τους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η Λαμπροπούλου ανέφερε στον ανακριτή ότι όταν το 2010 το ΣΔΟΕ κατέσχεσε από το γραφείο της έγγραφα για υπεράκτια εταιρία, τόσο ο Ζήγρας όσο και ο Τσοχατζόπουλος την καθησύχαζαν . Ο πρώην υπουργός ,κατά την λογίστρια , της είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και ότι γνωρίζει ποιοί πιέζουν για την υπόθεση του.
Ο Οικονομίδης, που η εταιρία του εμπλέκεται στο ακίνητο της Ακρόπολης αλλά και σε αυτό της Δεινοκράτους , φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι δεν είχε κανένα απολύτως δείγμα παράνομης διαδικασίας στις αγοραπωλησίες και ότι δεν είχε αντιληφθεί ούτε ίχνος για το ενδεχόμενο «ξεπλύματος». Τόνισε επίσης ότι ούτε φίλος ούτε έμπιστος του πρώην υπουργού ήταν.
Προηγούμενο ρεπορτάζ
"Να μιλήσει" ζήτησε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο δικηγόρος της κόρης του
Να μην ανέβει μόνος του το "πολιτικό ικρίωμα" κάλεσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο συνήγορος της κόρης του, Αρετής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της εντολέως του.
Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό στη φυλακή και ότι του συνέστησε "να μιλήσει". Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος, συνέστησε στον κ. Τσοχατζόπουλο: "Πρέπει να σπάσεις τη σιωπή σου, πρέπει να μιλήσεις, είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα".
Η κα Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα στο οποίο εμμένει στη θέση της ότι όλες οι αγοραπωλησίες, όπως και οι δύο για τις οποίες κλήθηκε σε διευκρινίσεις σήμερα, είναι απολύτως νόμιμες.
Σύμφωνα με τον συνήγορό της η κατηγορουμένη λόγω ψυχικής και σωματικής αδυναμίας (σ.σ. εμφανίζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους) δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή και έτσι τις επόμενες ημέρες δια των συνηγόρων της θα απαντήσει γραπτώς.
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική απολογία του εξάδελφου του Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε όσα έχει υποστηρίξει για τον ρόλο του συγκατηγορουμένου πλέον, Γιάννη Σμπώκου, στη διακίνηση παράνομου χρήματος. Ο Ζήγρας φέρεται να ρωτήθηκε και επίσης να επιβεβαίωσε το ρόλο, που γνωρίζουν οι δικαστικές αρχές, προσώπων τα οποία εμπλέκονται στις δικογραφίες για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TOR M1.
Ενώπιον του ανακριτή δίνει συμπληρωματική απολογία ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης, που εμπλέκεται στο ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου ενώ η σημερινή διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις διευκρινίσεις που θα δώσει η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Προηγούμενο ρεπορτάζ
Ξανά στον ανακριτή τέσσερις από τους κρατούμενους στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου
Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης Άκη Τσοχατζόπουλου απολογούνται συμπληρωματικά τέσσερις εκ των επτά προφυλακισμένων για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο αρμόδιος ανακριτής κ. Γ. Μαλλής κάλεσε σήμερα ενώπιον του τους Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην υπουργού, την Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του "πρωταγωνιστή" της υπόθεσης, τον επιχειρηματία Αστέριο Οικονομίδη και τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Οι τέσσερις κρατούμενοι μετήχθησαν με κλούβα λίγο μετά τις 9 το πρωί και ήδη ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται ο Ζήγρας που πριν λίγο καιρό έδωσε στοιχεία στην ανάκριση για την πορεία του λεγόμενου "μαύρου χρήματος" και την εμπλοκή και άλλων προσώπων.
Ο ανακριτής έχει συντάξει ερωτηματολόγια για καθέναν από τους κατηγορούμενους προκειμένου να διευκρινιστούν συγκεκριμένα θέματα για πράξεις "ξεπλύματος" που προέκυψαν από την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα μεταχθούν για συμπληρωματικές απολογίες ο πρώην υπουργός, η σύζυγός του Βίκη Σταμάτη και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: