Cocktail blog

Απαγόρευση πώλησης -σκληρού- αλκοόλ στη Τσεχία




Η Τσεχική αστυνομία δήλωσε ότι κρατούνται 22 άτομα, ύποπτα για κατασκευή και διανομή φθηνής βότκας και εγχώριου ρούμι νοθευμένα με μεθυλική αλκοόλη που σκότωσαν τουλάχιστον 20 άτομα κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Τα δηλητηριώδη ποτά μπορεί να προέρχονται από μία πηγή και οι ύποπτοι μπορεί να αντιμετωπίσουν έως και 10 χρόνια στη φυλακή, αν κριθούν ένοχοι, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Τσεχίας σήμερα, ο Vaclav Kucera, αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας . Στις 14 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση επέβαλε επ “αόριστον απαγόρευση των πωλήσεων των σκληρών
οινοπνευματωδών ποτών σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η αστυνομία και τελωνειακοί υπάλληλοι αναζητούν την πηγή του μολυσμένου ποτού και το δίκτυο διανομής του.
«Πιστεύω ότι ήταν μια πηγή», δήλωσε ο Kucera, ο οποίος ηγείται της ομάδας διερεύνησης της υπόθεσης. «Έχουμε μετακινηθεί από τους λιανοπωλητές, οι οποίοι μερικές φορές επίσης νοθεύουν τα ίδια τα ποτά, προς τους αντιπροσώπους, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και οι παραγωγοί, και φτάνουμε στον προμηθευτή των πρώτων υλών.»
Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση στην χειρότερη περίπτωση δηλητηρίασης από νοθευμένο αλκοόλ στην χώρα τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια.
Η πώληση και το σερβίρισμα όλων των οινοπνευματωδών ποτών με περισσότερα από 20 τοις εκατό περιεκτικότητα σε αλκοόλ «απαγορεύεται μέχρι την ανάκληση αυτού του εξαιρετικού μέτρου», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Η απαγόρευση περιλαμβάνει τόσο τα εγχώρια όσο και τα εισαγόμενα ποτά.
Φόροι
Το κράτος συγκεντρώνει περίπου 750 εκατομμύρια κορώνες ($ 40 εκατ.) το μήνα σε φόρους από τις πωλήσεις σκληρών  οινοπνευματωδών ποτών,  δήλωσε στην τηλεόραση ο Ladislav Mincic,  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,
«Εάν η απαγόρευση αυτή διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα,» η υστέρηση των εσόδων «θα είναι μια πρόκληση για την κυβέρνηση, δεδομένου ότι θα περιέπλεκε» τις προσπάθειες για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, είπε ο Mincic.
Το μολυσμένο αλκοόλ πουλήθηκε σε φιάλες με πλαστά σήματα από τουλάχιστον δύο Τσέχους κατασκευαστές λικέρ και τα μπουκάλια δεν είχαν σφραγισθεί κατάλληλα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στις 13 Σεπτεμβρίου.
Το δηλητηριώδες ποτό πωλήθηκε σε εκπτώσεις σε φιάλες χαρακτηρισμένες ως βότκα ή tuzemak, ένα τοπικό ρούμι που μοιάζει με αλκοολούχο ποτό. Αρκετοί άνθρωποι τυφλώθηκαν ή έπεσαν σε κώμα μετά από την κατανάλωση του.

Για να επικοινωνήσετε με το δημοσιογράφο σε αυτήν την ιστορία: Peter Laca στην Πράγα placa@bloomberg.net
Για να επικοινωνήσετε με το συντάκτη υπεύθυνο για αυτήν την ιστορία: Balazs Penz στο bpenz@bloomberg.net
krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: