Cocktail blog

Το οινοποιείο Jim Barry ατην Αυστραλία φυτεύει το πρώτο Ασύρτικο




Το οινοποιείο  Jim Barry Wines, στην Clare Valley της Νότιας Αυστραλίας, την περασμένη εβδομάδα φύτεψε τα πρώτα μοσχεύματα της ποικιλίας Ασύρτικο σε Αυστραλιανό έδαφος.
Ο διευθύνων σύμβουλος Peter Barry είπε ότι η ευκαιρία γευσιγνωσίας του Ασύρτικου, ενώ ήταν σε διακοπές στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης, το 2007 ξεκίνησε αυτό που ήταν ένα μακρύ ταξίδι για έγκριση μετά από καραντίνα.
«Το Ασύρτικο αμέσως ξεχώρισε ως μια ποικιλία κατάλληλη για το σύγχρονο αυστραλιανό ουρανίσκο», είπε.

«Οι φρέσκες, τραγανές όξινες ιδιότητες του κρασιού είναι τέλεια συνοδευτικά για το σύγχρονο αυστραλιανό φαγητό – είναι ένας φυσικός εταίρος για το κλίμα και την κουζίνα μας.»
Ο Barry είπε ότι το Ασύρτικο καλλιεργείται κυρίως στη Σαντορίνη σε άγονες και θερμές συνθήκες με δυνατούς ανέμους.
«Η Clare είναι μια δροσερή περιοχή με καλές βροχοπτώσεις, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και τη λειψυδρία και να προσαρμόσουμε κατάλληλα τη διαχείριση μας», είπε.
«Οι ποικιλίες που μπορούν να αναπτυχθούν με ελάχιστη άρδευση και εξακολουθούν να παράγουν κρασί σύγχρονου στυλ είναι αυτό που όλοι αναζητούμε.
«Αρχίζουμε με μισό εκτάριο Ασύρτικου με τη χρήση δύο αδρανοποιημένων μοσχευμάτων από ένα αμπέλι -. Μία αληθινή μητέρα άμπελος  και κλώνος Σαντορίνης»
Ο Barry είπε ότι η επίπονη διαδικασία της εισαγωγής και της απομόνωσης έχει αποθαρρύνει πολλούς παραγωγούς στην Αυστραλία από το να δοκιμάσουν κάτι νέο.
«Δεν νομίζω ότι θα ήταν δυνατό χωρίς τη βοήθεια και ενθάρρυνση από τον Robert Hill Smith και την ομάδα του στο Yalumba», είπε.
«Το φυτώριο Yalumba στην Barossa είναι πλήρως διαπιστευμένο για καραντίνα και μας συμβούλευσε και μας βοήθησε με την όλη διαδικασία.»
Ο Barry είπε ότι το κρασί από τα αμπέλια Ασύρτικου είναι ακόμη πέντε χρόνια μακριά, αλλά ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι θα είναι «καλά αξίζει η αναμονή».krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: