Cocktail blog

Viognier 2010 Κτήμα Γεροβασιλείου Magnum


Περιοχή: Επανωμή, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία: Viognier
Η ποικιλία αυτή, φυτεύτηκε στο Κτήμα το 1993 με τη συνεργασία του Γεωπονικού Τμήματος του Α.Π.Θ.
Μετά την προζυμωτική εκχύλιση και τη ζύμωση σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια, το κρασί παλαιώνει για μερικούς μήνες μαζί με τις οινολάσπες του.
Λαμπερό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες, η εκφραστική του μύτη προσφέρει αρώματα φρεσκοκομμένου ανανά, κυδωνιού, ροδάκινου, λεμονόχορτου και ανοιξιάτικων λευκών λουλουδιών. Το βαρέλι δεν περνάει απαρατήρητο αλλά γίνεται περισσότερο αισθητό στο στόμα, όπου χωρίς καμία αμφιβολία, προσθέτει πολυπλοκότητα σ” αυτό το γεμάτο, πλούσιο και εντυπωσιακό Viognier. Φρέσκα φρούτα και απαλή αίσθηση ανθικότητας (γιασεμί-άνθη ακακίας), δροσερή οξύτητα,  αλκοόλ 13% και επίμονη φρουτώδης επίγευση. Ο Βόρειος Ροδανός στην αυλή μας…Καλύτερο μέχρι το 2017.

Οι προτάσεις του παραγωγού για ταίριασμα είναι:  ψάρια με λιπαρή σάρκα, γαρίδες με λευκή σάλτσα, σπαράγγια, ιδιαίτερες γεύσεις (αστακός, καβούρι), ασιατική κουζίνα.
Τιμή: 32€ (1.5lt.)
Βαθμολογία:17,5+
krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: