Cocktail blog

Σαντορίνη βαρέλι 2010 Κτήμα Αργυρού


Περιοχή: Επισκοπή Σαντορίνης
Ποικιλία:Ασύρτικο 100%
Ένα από τα πράγματα που μας γεμίζει ιδιαίτερα χαρά, όταν πρόκειται να κάνουμε γευσιγνωσία, είναι όταν τα  κρασιά που προορίζονται για το σκοπό αυτό, είναι φτιαγμένα από την πολυδυναμική ποικιλία Ασύρτικο. Αυτό όμως που μας εξιτάρει απίστευτα, είναι όταν αυτά τα κρασιά έρχονται από την μοναδική στον κόσμο γη της Σαντορίνης.
Το Σαντορίνη βαρέλι Κτήμα Αργυρού 2010, παράγεται από επιλεγμένα σταφύλια από αμπελώνες 150 ετών και ζύμωσε σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων για 6 μήνες.
Το Σαντορίνη βαρέλι 2010, έχει μέτριο λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες, στην μύτη (αν και κάπως κλειστή) φέρνει ένα ελκυστικό μπουκέτο φρέσκων κίτρινων φρούτων, ξύσμα εσπεριδοειδών, νότες βοτάνων και ορυκτού σε ένα περιβάλλον καινούριου βαρελιού.  
Πληθωρικό στόμα, ξηρό, ψηλή οξύτητα, καθαρό φρούτο και ορυκτό με την παρουσία και πάλι του βαρελιού, χωρίς όμως αυτό να επιβάλλεται, αλκοόλ 13.5% και μακριά επίγευση κίτρινων φρούτων και ορυκτού. Ένα αριστοκρατικό ασύρτικο, έντονα περίπλοκο, χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνο για να ενσωματώσει πλήρως το βαρέλι και να δείξει την κορυφαία κλάση του. Καλύτερο μέχρι το 2020.
Ταιριάζει με καπνιστά λιπαρά ψάρια, ψάρια με σάλτσα, άσπρα κρέατα με λευκή σάλτσα και παλαιωμένα και καπνιστά τυριά.
Τιμή: 14€
Βαθμολογία: 18-20
krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: