Ερχονται οι «δαγκάνες» για τα παράνομα σταθμευμένα ΙΧ


Πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα διαδεδομένη σε πόλεις του εξωτερικού και η χρήση της αποτέλεσε δέσμευση της διοίκησης του δήμου από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της. Οι 20 δαγκάνες που θα επιστρατεύσει η διοίκηση του δήμου είναι μικρές και μεγάλες και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο αυτοκινήτου. Με την τοποθέτησή τους στη ρόδα του παράνομα σταθμευμένου οχήματος, το ΙΧ θα ακινητοποιείται και ο οδηγός του θα είναι αναγκασμένος να καλεί τη δημοτική αστυνομία, να δίνει τα στοιχεία του, να παραλαμβάνει την κλήση και στη συνέχεια να απαλλάσσεται από τη δαγκάνα.

Σήμερα, οι «δαγκάνες» έχουν φτάσει στην Ελλάδα αλλά παραμένουν κολλημένες στο τελωνείο του Πειραιά, λόγω της απεργίας των τελωνειακώ υπαλλήλων. Εκτιμάται, όμως, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μπορούν να τεθούν στη διάθεση των ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
Οπου θέλουν...
Οπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, οι δαγκάνες θα χρησιμοποιούνται για όσους αφαιρούν εσκεμμένα τις πινακίδες από τα οχήματά τους, ώστε να παρκάρουν σε όποιο μέρος θελήσουν και η Δημοτική Αστυνομία να μην μπορεί να κόψει κλήση.
Επιπλέον, θα «μπλοκάρονται» και οχήματα τα οποία παρκάρουν πάνω σε ράμπες αναπήρων, σε ποδηλατόδρομους , σε πάρκα και πλατείες και σε σημεία που εμποδίζουν την κίνηση των πεζών.
Σύμφωνα με στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, το 2011 βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης περισσότερες από 100.000 παραβάσεις στάθμευσης, ενώ αφαιρέθηκαν 12.500 πινακίδες. Σε ό,τι αφορά το 2012, από την αρχή του έτους μέχρι και τον Αύγουστο, οι κλήσεις για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ξεπέρασαν τις 62.000, ενώ αφαιρέθηκαν 10.893 πινακίδες.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸