Cocktail blog

Μελβούρνη,ακούω ένα διάσημο Έλληνα που μιλάει με τόσο πάθος για την Ελλάδα

Picture
Eρχόμενη στη Μελβούρνη για δουλειά (και για διασκέδαση - αλλά θα σας περιγράψω σε άλλο άρθρο αυτό το κομμάτι της εμπειρίας μου), ούτε καν είχα φανταστεί ότι στο κέντρο της Μελβούρνης θα ακούσω ένα διάσημο Έλληνα που θα μιλάει με τόσο πάθος για την Ελλάδα, τον Peter Economides. 
Ενθουσιάστηκα μόλις έλαβα το σχετικό ενημερωτικό e-mail από το Hellenic Australian Chamber of Commerce, και, όπως ήδη σωστά καταλάβατε, έκανα αμέσως ηλεκτρονική κράτηση. Ά, δε σας το είπα: εδώ δεν υπάρχει τίποτα τσάμπα.
Την Δευτέρα 10/9 στις 7.00 το απόγευμα, σε μία απο τις αίθουσες του National Gallery of Victoria παραβρέθηκα μαζί με άλλους 260 περίπου Έλληνες, ως επί το πλείστον επιχειρηματίες της Αυστραλίας, για να ακούσουμε την ομιλία του Peter. 


Ακριβώς στις 7.00 (βλέπετε έδω όλα αρχίζουν on time) ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας την πορεία του. Φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφέρει τη παρουσία του  στο 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" της ΕΕΔΕ - Τμήμα Μακεδονίας,  της οποίας είμαι μέλος, εκεί που ξεκίνησαν όλα (στην Ελλάδα τουλάχιστον) για τον Peter, και φυσικά τα social media που του έδωσαν τη δυνατότητα να διαδώσει τα πιστεύω του πιο γρήγορα.
PictureΤο θέμα της ομιλίας του είναι αρκετά γνωστό σε όλους σήμερα. Πώς να κάνουμε Branding την Ελλάδα ως τουριστικό και επιχειρηματικό  προορισμό, ειδικά τώρα σε αυτή την δεδομένη «στιγμή», η οποία είναι γεμάτη ευκαιρίες. Ναι, ναι ευκαιρίες. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή είναι μια μικρή στιγμή στο χρόνο, μια στιγμή με πολλές εμπειρίες που μας ακολουθούν και άλλες τόσες που θα έρθουν. Αυτή λοιπόν η στιγμή (που κρατάει κάποια χρόνια τώρα) είναι η ευκαιρία μας να γίνουμε πιο μορφωμένοι, πιο έξυπνοι, πιο ταλαντούχοι, πιο καινοτόμοι, πιο οργανωμένοι, πιο εμπνευσμένοι, πιο δυνατοί, πιο επιχειρηματίες, πιο όμορφοι μέσα μας και έξω μας. Αυτή λοιπόν είναι λοιπόν είναι η στιγμή μας.  


Η ομιλία του για την Ελλάδα τα είχε όλα, θετικά και αρνητικά, με εικόνες τόσο δυνατές   που δάκρυσα - και εκεί που αναρωτήθηκα τι έχει να προτείνει, μου έδωσε άμεσα την απάντηση, φυσικά μέσα από παραδείγματα επιτυχημένων Ελλήνων επιχειρηματιών. Λαμπρά παραδείγματα όπως: ο Pavlos Evmorfidis (COCO-MAΤ), ο Γιώργος Κορρές (Korres)ο Κώστας Βογιατζής (www.yatzer.com), η Mary Katrantzou (Fashion designer) και πολλοί άλλοι. 

Να, σκέφτηκα, αυτή είναι  η λύση, εγώ και ΕΣΕΙΣ!!! Ο καθένας από μας ξεχωριστά, ξεκινώντας έστω από λέξεις, απλές θετικές λέξεις: ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΠΟΡΩ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ΒΟΗΘΑΩ και πολλές άλλες. Εσύ που τώρα διαβάζεις αυτό το άρθρο λες μέσα σου «ωραίες  λέξεις, αλλά μόνο λέξεις». Όχι δεν είναι μόνο λέξεις, είναι η δύναμη πίσω από τις λέξεις, είναι η δύναμη που σε ωθεί να κάνεις όλα αυτά τα οποία σκέφτεσαι, να ξεκινήσεις το όνειρο, να υλοποιήσεις την ιδέα σου. Άλλωστε  τίποτα μεγάλο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ χωρίς ενθουσιασμό (του Ralph Emerson, και, ναι, με αντιπροσωπεύει).

Η ομιλία του ήταν γεμάτη με πολλά θετικά μηνύματα. Το πιο σημαντικό για μένα (το οποίο θεωρώ ότι πέρασε στο κοινό) ήταν η υπενθύμιση και η παραίνεσή του προς τους Έλληνες της διασποράς ότι ΤΩΡΑ όσο πότε είναι η ώρα να σκεφτούν την Ελλάδα. 

Οι Έλληνες δεν ζητιανεύουν ελεημοσύνη. Αναζητούν μόνο διασυνδέσεις, συνεργασία, και στήριξη για να αναγεννήσουν την Ελληνική κοινωνία.
Συντάχθηκε απο την Aida Nika / Managing Director A.I.D.A. aidamarketing.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: