Θέλετε να φτιάξετε την τέλεια ολοστρόγγυλη ομελέτα ή να ετοιμάσετε ένα αφράτο muffin χωρίς να «κάτσει» μόλις βγει από τον φούρνο; Ακολουθούν μερικά χρήσιμα μυστικά…
Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, λένε οι ειδικοί κι εμείς συμφωνούμε. Για αυτό φροντίστε να το απολαμβάνετε πλούσιο και όσο το δυνατόν πιο νόστιμο για να ξεκινάτε τη μέρα σας με... χαμόγελο! Ιδού μερικά tips για να φτιάξετε το τέλειο πρωινό.
Ομελέτα, η δύσκολη
Θέλετε να κάνετε την τέλεια ομελέτα και να τη σερβίρετε στο πιάτο χωρίς να τη χαλάσετε; Για να το καταφέρετε, φροντίστε να ζεστάνετε το τηγάνι σας πολύ καλά. Ρίξτε το χτυπημένο αυγό και αφήστε το να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και να κάνει μικρές φουσκάλες. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση αντικολλητικό τηγάνι, αφού το έχετε καθαρίσει πολύ καλά πριν. Προτιμήστε για το γύρισμα τα εργαλεία από σιλικόνη που είναι εύκαμπτα και αντέχουν στην υψηλή θερμοκρασία. Με αυτά όχι μόνο μπορείτε να περιεργαστείτε με ακρίβεια τα υλικά σας μέσα στο τηγάνι, αλλά και να αφαιρέσετε εύκολα τα υπολείμματα, αφού τελειώσετε το μαγείρεμα.
Προκειμένου να αποφύγετε τα πιτσιλίσματα στον φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετήστε τις φέτες bacon σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα μαζί στον φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε την υψηλότερη θερμοκρασία για λίγα λεπτά μέχρι το bacon να γίνει τραγανό. Ο φούρνος μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα αν βάλετε τα bacon σε σχαρούλα ώστε να επιτραπεί στα λίπη να τρέξουν, ενώ το τηγάνι και το ταψί σίγουρα, θα δημιουργήσουν ένα πολύ πιο λιπαρό αποτέλεσμα.
Pancakes, τα αμερικάνικα
Τα καλύτερα και πιο ελαφριά pancakes φτιάχνονται από ξινόγαλα και μαγειρική σόδα. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί φουσκάλες αέρα που εγκλωβίζονται στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι. Αυτή η απλή αντίδραση γίνεται πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται να περιμένετε ώρες. Ανακατέψτε το μίγμα γρήγορα και ελάχιστα (το πολύ χτύπημα θα κάνει τις τηγανίτες σας επίπεδες και σκληρές) και τηγανίστε αμέσως.
Το μυστικό για ένα τέλειο μπολ με δημητριακά, βρώμης ή απλά, είναι να προσθέτετε το γάλα ακριβώς τη στιγμή που θα τα καταναλώσετε και κατά προτίμηση να βάζετε μικρή ποσότητα δημητριακών κάθε φορά στο πιάτο σας προκειμένου να τα τρώτε γρήγορα και να μην πανιάζουν μέσα στο γάλα…
Scrambled eggs, τα πληθωρικά
Το μυστικό για τα καλύτερα scrambled eggs είναι το κρεμώδες τυρί που μπορείτε να προσθέσετε σε αυτά και να τα «απογειώσετε». Όταν το τυρί λιώσει, μοιάζει με κρέμα γάλακτος και δίνει μια βελούδινη υφή στα αυγά. Δοκιμάστε το…
Muffins, τα αφράτα
Τηγανητό ψωμί, το γαλλικό
clickatlife
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου