Cocktail blog

Xemoni Hotel στο Οίτυλο Λακωνίας

Στο περήφανο και άγριας ομορφιάς τοπίο της Λακωνικής Μάνης, το Ξεμόνι ξεπροβάλει αγέρωχο, καθρεφτίζοντας μια πηγαία αίσθηση ελευθερίας και απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα του γαλήνιου όρμου του Οίτυλου. Όνειρο ζωής για τους ιδιοκτήτες και χτισμένο εξ ολοκλήρου από τοπική πέτρα και ξύλο, ξεχωρίζει για την μοναδική αισθητική των χώρων του. Η απόλυτη αρμονία της παραδοσιακής μανιάτικης αρχιτεκτονικής με την αδάμαστη ομορφιά και αρχοντιά του τοπίου, προσδίδουν στο Ξεμόνι μια παραμυθένια, νοσταλγική γοητεία. Τα 15 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, που διαθέτει, εντυπωσιάζουν το βλέμμα και προκαλούν τις αισθήσεις με τη λιτή, αλλά ζεστή τους ατμόσφαιρα.Το 4 αστέρων ξενοδοχείο Ξεμόνι είναι χτισμένο στην άκρη του παραδοσιακού οικισμού του Οίτυλου στη Νότια Πελοπόννησο, μέσα σε ένα κτήμα με αιωνόβιες ελιές και θέα στον όρμο του Οίτυλου, τους οικισμούς Τσίπα και Λιμένι, καθώς και το βενετσιάνικο κάστρο της Κελεφάς. Οι εσωτερικοί χώροι και οι σουίτες του ξενοδοχείου συνδυάζουν τέλεια την τοπική παραδοσιακή αισθητική με τις σύγχρονες ανέσεις, δημιουργώντας ένα χώρο ιδανικό για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές.
Το ξενοδοχείο διαθέτει 15 πολυτελή δωμάτια και σουίτες. Το καθένα από αυτά έχει ιδιαίτερο διάκοσμο και μοναδική διαρρύθμιση. Οι θολωτές ή οι παραδοσιακής κατασκευής ξύλινες οροφές σε συνδυασμό με τους πέτρινους τοίχους θυμίζουν παλιά μανιάτικα αρχοντικά. Από τις βεράντες των δωματίων του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες θα απολαύσουν την ανατολή με θέα το ομηρικό χωριό του Οίτυλου και το εντυπωσιακό βενετσιάνικο κάστρο της Κελεφάς ή το ηλιοβασίλεμα με θέα τον ομώνυμο όρμο και το ιστορικό Λιμένι. Τα φωτεινά και άνετα δωμάτια καθαρίζονται καθημερινά, παρέχεται δωρεάν η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν και ένα υπέροχα γευστικό πρωινό, που μένει αξέχαστο.
Στις παροχές του ξενοδοχείου Ξεμόνι περιλαμβάνονται:
  • Λειτουργία υποδοχής επί 24ώρου βάσεως
  • Άφιξη και αναχώρηση πέραν ή νωρίτερα των συνηθισμένων ωρών (κατόπιν συνεννόησης)
  • Χώρος SPA
  • Εστιατόριο
  • Bar
  • Πολυχώρος ψυχαγωγίας
  • Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα
  • Φύλαξη βρεφών και παιδιών από πτυχιούχο παιδαγωγό (κατόπιν συνεννόησης)
  • Παιδότοπος στο εσωτερικό του κτιρίου
  • Ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Ιδιωτικός χώρος στάθμευσης
Το Οίτυλο βρίσκεται στο νομό Λακωνίας και απέχει περίπου 60 χλμ. από τη Σπάρτη. Οδικώς, η διαδρομή από την Αθήνα θα διαρκέσει, ανάλογα με την κίνηση και την ταχύτητα, περίπου 3,5 ώρες. Καθώς κινήστε στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως, θα πρέπει να εντοπίσετε, μετά την Τρίπολη, την έξοδο με κατεύθυνση προς Σπάρτη. Συνεχίζετε προς Γύθειο και Αρεόπολη. Περίπου 35 χιλιόμετρα από την Σπάρτη, μετά τις Αιγές, ακολουθείτε την παράκαμψη προς Αρεόπολη. Στην είσοδο της Αρεόπολης ακολουθείτε κατεύθυνση προς Καλαμάτα και Οίτυλο. Μετά από 11 χλμ., και αφού έχετε προσπεράσει τα παραλιακά χωριουδάκια, Λιμένι και Νέο Οίτυλο, συναντάτε τις 2 εισόδους για Οίτυλο. Τις προσπερνάτε και 100 μέτρα μετά τη δεύτερη είσοδο κάνετε αριστερά σε ένα ανηφορικό τσιμεντένιο δρομάκι. Στα 200 μέτρα βρίσκεται το ξενοδοχείο Ξεμόνι. Οδικώς, η διαδρομή από την πόλη της Καλαμάτας, διαρκεί περίπου 1 ώρα και 10’, αναλόγως με την κίνηση και την ταχύτητα με την οποία οδηγείτε.
Ξενοδοχείο Ξεμόνι




Οίτυλο Λακωνίας – 23062

Τηλ. 30 27330 55283, Fax. 30 27330 51489, Κιν. 30 6941 423123

E-mail:welcome@xemoni-hotel.gr

www.xemoni-hotel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: