Yamaha Moto Cage-six Concept 2013

Στην Intermot η Yamaha παρουσίασε μια concept μοτοσικλέτα, που ακούει στο όνομα Moto Cage-six, και μοιάζει να προέρχεται κατευθείαν από αγώνες stunt-riding με street μοτοσικλέτες.Αυτό που κάνουν συνήθως οι stunt riders είναι να μεταποιούν μια Superbike,ξεγυμνώνοντας την, προσθέτοντας χοντροκομμένα προστατευτικά κάγκελα και μανιτάρια, και βάφοντας την σε παρδαλά χρώματα. Η εταιρεία των τριών διαπασών πήρε το τελικό προιόν αυτής της σχολής, και το παρουσίασε έτοιμο, ως concept.


Τα extreme sports στη mainstream σκηνή
Στο δελτίο τύπου της, η Yamaha αναφέρεται στην άνθηση των sport μοτοσικλετών, τόσο όσον αφορά στην παγκόσμια αγορά, όσο και στο ρεύμα του κοινού που έχει δημιουργήσει η κατηγορία. Αυτό το κοινό, παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο όλα τα νέα stunt βίντεο, και όχι μόνο όσα έχουν σχέση με μοτοσικλέτα. Είτε μιλάμε για freestyle MX, είτε για Downhill Mountain Biking, kite surfing, snowboarding κλπ.

Τα extreme sports δεν είναι πια προνόμιο των λίγων, αφού έχουν γίνει κομμάτι της mainstream σπορ σκηνής. Αυτή η αλλαγή σκηνικού φέρνει μαζί της νέες τάσεις και στον κόσμο της μοτοσικλέτας. 

Όχι αλήτες! Αθλητές!
Το Moto Cage-six δεν θα μπορούσε να έχει σαφέστερες αναφορές, κι επιρροές, από τη σκηνή του stunt riding, μια σκηνή που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της μοτοσικλέτας. Σήμερα, οι αναβάτες που επιδίδονται στο freestyle stunt riding θεωρούνται επαγγελματίες αθλητές, ενώ οι διαγωνισμοί stunt riding είναι απίστευτα δημοφιλείς.

Γιατί "Moto Cage";
Το όνομα του concept προέρχεται από τους σωλήνες βαρέως τύπου που περικλείουν τον κινητήρα (σαν κλουβί), και περνάνε κάτω από το ρεζερβουάρ και τη σέλα. Πέρα από την όμορφη και επιθετική εμφάνιση, αυτοί οι σωλήνες, βαμμένοι σε φλούο κίτρινο χρώμα είναι εκεί για να προστατεύουν τη μοτοσικλέτα σε περίπτωση πτώσης -και στο stunt riding, οι πτώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Όσον αφορά στο "six", η εταιρεία μάλλον αναφέρεται στα 600 κυβικά του XJ6, μοτοσικλέτα πάνω στην οποία δείχνει να έχει χτιστεί το concept.   

Άπαιχτο στις λεπτομέρειες.
Η Yamaha έκανε απίστευτη δουλειά στο σχεδιασμό του Moto Cage-six, αφού το concept είναι πανέτοιμο για διαγωνισμό stunt-riding. Και μανέτα για το ποδόφρενο έχει (ο άρχοντας της σούζας), και τεράστιο γρανάζι πίσω, και προστατευτικές χούφτες μανιτάρια, κάγκελα, ποδιά, αλλά και όμορφα neopren προστατευτικά καλαμιών. Και φρενάρες με δίσκους μαργαρίτες έχει, αλλά και μαρσπιέ σε 3 σημεία για κάθε λογής stunts!!! .mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸