Δωρεάν μαθήματα για μαθητές


Περισσότεροι από 300 μαθητές άρχισαν χτες μαθήματα στο πλαίσιο του προγράμματος δημοτικής ενισχυτικής διδασκαλίας που οργανώνει για πρώτη φορά φέτος για μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για όλες τις δημοτικές κοινότητες ο δήμος Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν τέσσερα κέντρα ενισχυτικής δημοτικής διδασκαλίας και συγκεκριμένα: α) στο 15ο Λύκειο Θεσσαλονίκης στην οδό Καρόλου Ντηλ 24 για μαθητές λυκείου της 1ης, 2ης και 3ης δημοτικής κοινότητας β) στο 13ο Γυμνάσιο στην οδό Εγνατία 132, που θα εξυπηρετεί τους μαθητές γυμνασίου της 1ης, 2ης και 3ης δημοτικής κοινότητας, γ) στο 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Θ. Σοφούλη και Γ. Παπανδρέου που θα
εξυπηρετεί τους μαθητές της 5ης δημοτικής κοινότητας και δ) στο 1ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας στην συμβολή των οδών Κλεάνθους 59 με Παπαηλιάκη που θα εξυπηρετεί την 4η δημοτική κοινότητα και τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας.
Εβδομήντα εκπαιδευτικοί
Στα προγράμματα της δημοτικής ενισχυτικής διδασκαλίας συμμετέχουν επίσης και 70 εκπαιδευτικοί –εν ενεργεία, συνταξιούχοι και αδιόριστοι- οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του αντιδημάρχου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Αντώνη Καρούμπη, προκειμένου να εργαστούν εθελοντικά για το πρόγραμμα διδάσκοντας βασικά μαθήματα (Αρχαία, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία κ.λπ.).
Η πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης αποσκοπεί στην εκπαιδευτική ενίσχυση των μαθητών που οι γονείς τους αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν οικονομικά τα απαραίτητα εφόδια για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του σχολείου, εξηγεί ο αντιδήμαρχος και προσθέτει «Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά δεκάδων εν ενεργεία, συνταξιούχων και αδιόριστων εκπαιδευτικών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε οι εκπαιδευτικοί δίνουν το παράδειγμα της αλληλεγγύης».agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸