Cocktail blog

Αρχοντικό Κρανά στους Ασπράγγελους Ζαγοροχωρίων


Σας καλωσορίζουμε στο Αρχοντικό Κρανά στους Ασπράγγελους Ζαγοροχωρίων. Το μεράκι  για ζεστή φιλοξενία των επισκεπτών μας και η αγάπη για τον τόπο τους και τις τοπικές παραδόσεις, οδήγησαν τους ιδιοκτήτες στη δημιουργία τουΑρχοντικού Κρανά. Ένα παραδοσιακό οίκημα χτισμένο με πέτρα, ξύλο καιμεράκι σε χώρο που προϋπήρχε παλιό αρχοντικό και κάηκε από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.Από το παλιό Αρχοντικό σώζεται η παραδοσιακή ξύλινη εξώπορτα που χρονολογείται από το 1864. Ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι, εναρμονισμένο στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής και το φυσικό περιβάλλον, διακοσμημένο με ζεστά χρώματα και κομψά υφάσματα με στόχο ο επισκέπτης όχι μόνο να νιώσει σαν το σπίτι του, αλλά να χαλαρώσει, ναγαληνέψει και να ξεκουραστεί!

Οι φιλοξενούμενοι  είναι πλέον φίλοι  και στόχος είναι να νιώθουν το Αρχοντικό Κρανά σαν το σπίτι τους στο χωριό. Ανοιχτό και φιλόξενο όλο το χρόνο, για να απολαύσετε τις εξορμήσεις σας στα Ζαγοροχώρια, αλλά και γενικότερα την περιοχή της Ηπείρου. Ο ύπνος στον καθαρό αέρα, το καλό φαγητό, οι βόλτες και τα σπορ που μπορείτε να κάνετε θα σας ανανεώσουν και θα σας ξεκουράσουν. Στον καλό ύπνο συμβάλλει πέρα από την ησυχία του χωριού, το χαμηλό επίπεδο υγρασίας που προσφέρει ευεξία και αίσθηση πληρότητας του ύπνου.
Το αρχιτεκτονικό ύφος είναι δεμένο με το φυσικό περιβάλλον δημιουργώντας την αίσθηση της συνέχειας ανάμεσα στον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο. Η εξωτερική πλευρά του κτιρίου είναι κατασκευασμένη από πελεκητή πέτρα της περιοχής, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι καμάρες στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου. Η σκεπή είναι επίσης πέτρινη , από «μαυρόπλακα», ακολουθώντας τη παράδοση της περιοχής Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου μαγνητίζουν τα περίτεχνα ζαγορίσια ταβάνια με τους πολυελαίους και τα φωτιστικά από φυσητό γυαλί. Το πέτρινο δάπεδο ζεστάνουν χειροποίητα χαλιά και φλοκάτες, ενώ η διακόσμηση στο σύνολο της έχει σα στόχο να εναρμονίσει τα παραδοσιακά με τα σύγχρονα στοιχεία, δημιουργώντας μοναδική αίσθηση χαλάρωσης για τον επισκέπτη.

Ασπράγγελοι

28 χλμ. από τα Γιάννενα, το πρώτο από τα Ζαγοροχώρια και έδρα του δήμου Κ. Ζαγορίου. Η θέση του στην είσοδο του χωριού (δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας) είναι ιδανική διότι μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για τις αποδράσεις σας στα υπόλοιπα Ζαγοροχώρια!  Ιδανική τοποθεσία και για όσους θέλουν να επισκεφτούν την πόλη των Ιωαννίνων και τα γύρω αξιοθέατα, αλλά όχι τη φασαρία της πόλης. Ο οικισμός χρονολογείται από το 1830!

Αρχοντικό Κρανά

Ασπράγγελοι
Ζαγόρι
τηλ.: 6937 363071
τηλ.: 6937 363005



Προβολή Αρχοντικό Κρανά σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
GoldenTip

Δεν υπάρχουν σχόλια: