Ο Μάρκος Καραμπέρης δήλωσε πρόθυμος να αποζημιώσει τα θύματά του και η αίτηση του επιχειρηματία δεν έγινε δεκτή


Οπως έγινε γνωστό, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα του 58χρονου επιχειρηματία, ο οποίος δήλωνε πρόθυμος να αποζημιώσει τα θύματά του. Η αίτηση του επιχειρηματία δεν έγινε δεκτή για τυπικούς λόγους με το σκεπτικό ότι δεν περιλάμβανε όλα τα ονόματα των παθόντων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του από τις ανακριτικές αρχές.

Ο Μάρκος Καραμπέρης μπήκε στο νομικό «παιχνίδι» της ποινικής συνδιαλλαγής μετά από σχετική αίτηση που έκανε συγκατηγορούμενός του και η οποία έγινε δεκτή από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Λαμπάκης, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, ήδη έχει έρθει σε συμφωνία με 19 από τους 20 παθόντες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο και φέρονται να έπεσαν θύματά του. Η αίτηση του επιχειρηματία Δημήτρη Λαμπάκη είχε κριθεί με το υπ' αριθμόν 1156/2012 βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε κρίνει ότι ο εισαγγελέας που απέρριψε το αίτημά του για ποινική συνδιαλλαγή έσφαλε, «αποστερώντας στον κατηγορούμενο μη νόμιμα την άσκηση μιας υπερασπιστικής ευχέρειας που δυνατόν να καταλήξει σε ιδιαίτερα ευνοϊκή του μεταχείριση ως προς τα αδικήματα αυτά επί εντελούς ικανοποίησης των παθόντων».
Είχαν συλληφθεί 53 άτομα
Για την υπόθεση συνολικά είχαν συλληφθεί 53 άτομα, 34 από τα οποία είχαν οδηγηθεί στις φυλακές μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 22 κατηγορουμένων, καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι μόνον η ομάδα του Μάρκου Καραμπέρη είχε «έσοδα» πάνω από 45.000.000 ευρώ την περίοδο από το 2004 έως και το 2011.ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ/agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸