Ομπάμα: τα καλύτερα δεν έχουν έλθει ακόμα


Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη νικητήρια ομιλία του στο Σικάγο τόνισε ότι χρειάζεται συμβιβασμός για να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός.
Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους ηγέτες με στόχο τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος, τον καθορισμό του φορολογικού κώδικα, τη μεταρρύθμιση των νόμων περί μετανάστευσης και τον περιορισμό της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο.

Ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συζητήσει με τον αντίπαλό του και ηττημένο των προεδρικών εκλογών Μιτ Ρόμνεϊ για "τους τομείς στους οποίους θα συνεργαστούμε για να κάνει η χώρα βήματα προόδου".
Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι επιστρέφει στο Λευκό Οίκο "πιο αποφασισμένος και πιο εμπνευσμένος από ποτέ".
Στην 25λεπτη ομιλία του τόνισε:" Γνωρίζουμε βαθειά μέσα μας ότι για τις ΗΠΑ τα καλύτερα δεν έχουν έλεθει ακόμα".
"Παρά τις διαφορές μας, οι περισσότεροι από εμάς τρέφουν τις ίδιες ελπίδες για το μέλλον της Αμερικής", υπογράμμισε ο Ομπάμα ενώπιον των χιλιάδων οπαδών του που τον επευφημούσαν και οι οποίοι τον είχαν υποδεχθεί λίγα λεπτά νωρίτερα φωνάζοντας "τέσσερα ακόμα χρόνια".
"Εκεί είναι που πρέπει να πάμε. Μπροστά", τόνισε ο Ομπάμα επαναλαμβάνοντας ένα από τα σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας.
Προηγούμενο θέμα
Λίγο μετά τις 06:00 ώρα Ελλάδας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από 45 Πολιτείες και την Περιοχή της Κολούμπια. Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανεξελέγη κερδίζοντας 290 μεγάλους εκλέκτορες έναντι 203 του αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ.Στις προηγούμενες εκλογες ο Ομπάμα είχε πάρει πολύ παρά πάνω από τους 300 εκλέκτορες. Τώρα στόχος του επιτελείου του ήταν να πλησιάσει τους τριακόσιους αλλά όπως έδειξαν οι τελευταίες μέρες  ο Ρόμνεϊ έιχε καταφέρει να κάνει το...παιχνίδι ντέρμπι.   

ΟΜΠΑΜΑ

Καλιφόρνια 55
Κονέκτικατ 7
Περιοχή της Κολούμπια 3
Ντέλαγουερ 3
Χαβάη 4
Ιλινόι 20
Αϊόβα 6
Κολοράντο 9
Μέιν 4
Μέριλαντ 10
Μασαχουσέτη 11
Μίσιγκαν 16
Μινεσότα 10
Νιου Τζέρσι 14
Νιου Χαμσάιρ 4
Νέα Υόρκη 29
Νέο Μεξικό 5
Νεβάδα 6
Οχάιο 18
Πενσιλβάνια 20
Ροντ 'Αιλαντ 4
Βερμόντ 3
Ουάσινγκτον 12
Ουισκόνσιν 10

ΡΟΜΝΕΙ

Αλαμπάμα 9
Αρκανσο 6
Αριζόνα 11
Βόρεια Καρολίνα 15
Νότια Καρολίνα 9
Βόρειας Ντακοτα 3
Νότια Ντακότα 3
Τζόρτζια 16
Αινταχο 4
Ιντιάνα 11
Κάνσας 6
Κεντάκι 8
Λουιζιάνα 8
Μισισίπι 6
Μισούρι 10
Μοντάνα 3
Νεμπράσκα 5
Οκλαχόμα 7
Ορεγκον 7
Τενεσί 11
Τέξας 38
Γιούτα 6
Δυτική Βιρτζίνια 5
Ουαιόμινγκ 3 
ΣΥΝΟΛΟ
Ομπάμα: 290
Ρόμνεϊ: 203
Προηγούμενο θέμα
Το θρίλερ των αμερικανικών προεδρικών εκλογών φαίνεται να λαμβάνει τέλος με νικητή τον Μπαράκ Ομπάμα.Σύμφωνα με αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ο Ομπάμα παίρνει το Οχάιο και επανεκλέγεται στην προεδρία των ΗΠΑ,
   Τη νίκη δίνει ο «μαγικός» αριθμός των 270 εκλεκτόρων κι αυτήν τη στιγμή ο δημοκρατικός Ομπάμα προηγείται 275-203 του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Μιτ Ρόμνεϊ.
    Στη Φλόριντα, την πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ που δίνει 29 εκλέκτορες στην κούρσα για το Λευκό Οίκο, με καταμετρημένο το 86% των ψήφων προηγείται ο Μπαράκ Ομπάμα 50% έναντι 49% για τον Ρόμνεϊ.
     Η εικόνα στην πορεία της νύχτας στην κρίσιμη πολιτεία μεταβάλλόταν οριακά, και ενώ η φημολογούμενη ισοπαλία Ομπάμα-Ρόμνεϊ αυξανε τις πιθανότητες για ένα αμφισβητούμενο αποτέλεσμα όπως συνέβη στις εκλογές του 2000 που ανέδειξαν νικητή τον Τζορτζ Ο.Μπους έναντι του Αλ Γκορ με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ μετά το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα στη Φλόριντα. Κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη αφού ο Ομπάμα κατόρθωσε να επικρατήσει σε άλλες πολιτείες-κλειδιά, όπως η Αϊοβα και το Νιου Χάμσαϊρ
   Στην παράλληλη μάχη για το Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί αναμένεται να διατηρήσουν οριακά την πλειοψηφία στη Γερουσία, ενώ στον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών παραμένει η Βουλή των Αντιπροσώπων.
    Ο Ομπάμα προβλέπεται να είναι ο νικητής και στην πολιτεία του Ρόμνεϊ, τη Μασαχουσέτη, όπου ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος υπήρξε κυβερνήτης από το 2003 ως το 2007, αλλά μια πολιτεία που επί δεκαετίες ψήφιζε σταθερά Δημοκρατικούς.
    Το Μίσιγκαν, η Πενσιλβάνια και το Ουινσκόνσιν ήταν αξιόπιστες πολιτείες για τους Δημοκρατικούς στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, αλλά ο Ρόμνεϊ ήλπιζε να τις επανακτήσει με μια αργοπορημένη προεκλογική εκστρατεία προς αναζήτηση ψήφων στην Πενσιλβάνια και με τη βοήθεια του Ουινσκόνσιν, της πολιτείας του υποψηφίου αντιπροέδρου του Πολ Ράιαν.
   Ο Ρόμνεϊ μεγάλωσε στο Μίσιγκαν, όπου ο πατέρας του διετέλεσε κυβερνήτης, αλλά τελικά τον έβλαψε η ίδια η κριτική του εις βάρος του σχεδίου διάσωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας που έφερε σε πέρας ο Ομπάμα.
   Η Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν ψήφισαν τελευταία φορά για Ρεπουμπλικανό πρόεδρο το 1988 όταν κέρδισε τις εκλογές ο Τζορτζ Μπους και το Ουινσκόνσιν επέλεξε Ρεπουμπλικανό όταν επανεξελέγη ο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1984.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

¸,ø¤º°`°º¤ø,¸☛❤ Thanks for Comments ❤☚¸,ø¤º°`°º¤ø,¸