Cocktail blog

Ξενώνας Το Συρράκο στα Τζουμέρκα Ιωαννίνων


To ξενοδοχείο Το Συρράκο στεγάζεται στο πιο εντυπωσιακό τριώροφο λιθόκτιστο κτίριο της περιοχής, που παλιότερα φιλοξενούσε το Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Διαθέτει 9 δωμάτια και 1 σουίτα, με 26 συνολικά κλίνες!
Από τα παράθυρα των δωματίων μπορείτε να ατενίσετε τη σαγηνευτική θέα της περιοχής. Η διακόσμηση, που αντλεί έμπνευση από παραδοσιακά σχέδια, αποπνέει μια ζεστασιά και μια αρχοντιά. Ζήστε σ' ένα παραμυθένιο σκηνικό καιχαλαρώστε μπροστά στο τζάκι απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα από τα βουνά των Τζουμέρκων!

Ένα παραδοσιακό, σπιτικό πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ και αποτελείται από ποικιλία εδεσμάτων. Έτσι, οι φιλοξενούμενοί  έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουνδιαφορετικές τοπικές συνταγές, που παρασκευάζονται αποκλειστικά στο ξενοδοχείο  από προσεκτικά επιλεγμένα και υγιεινά υλικά.
Το πρωινό του ξενοδοχείου περιλαμβάνει: τσάι του βουνού, χυμό, γάλα, καφέ, χωριάτικα αυγά, ηπειρώτικα τυριά, παραδοσιακές πίτες, σπιτικό τραχανά και λαχταριστές τηγανίτες με μέλι.
Σε υψόμετρο 1.200 μ. στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, όπου το έντονο ανάγλυφο, η πλούσια βλάστηση, οι βαθιές χαράδρες και τα ποτάμια της περιοχής δημιουργούν τον ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές, η διαμονή θα μείνει αξέχαστη σε κάθε ταξιδιώτη!

Συρράκο: το μεγαλύτερο πέτρινο χωριό στην Ελλάδα!
Στο ιστορικό αυτό χωριό της Ηπείρου, των μεγάλων ποιητών, ευεργετών, εμπόρων και οπλαρχηγών, θα σας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθείτε: 
  • το λαογραφικό Μουσείο «Ερμηνεία Φωτιάδου»
  • το Μουσείο του Κ. Κρυστάλλη: Το πατρικό σπίτι του ποιητή λειτουργεί σήμερα ως λαογραφικό Μουσείο και βιβλιοθηκη
  • το λαογραφικό Μουσείο Κ. Αυδίκου: Το αρχοντικό του 1880 αποτελεί δείγμα του βιωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των Συρρακιωτών καθώς και του τρόπου ζωής τους πριν από 150 χρόνια
  • τον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα με το διπλοσκάλιστο τέμπλο και τον χρυσοκέντητο επιτάφιο
και να ξεδιψάσετε στην «γκούρα» (κεντρική τρίστομη πέτρινη βρύση) κάτω από τον θαυμάσιο κυκλικό πέτρινο θόλο του χαγιατιού της και γενικότερα να περπατήσετε στα καλντερίμια του χωριού και να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των σπιτιών!
 

Το Συρράκο

Συρράκο Ιωαννίνων
τηλ.: 26510 53410



Προβολή Το Συρράκο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
GoldenTip

Δεν υπάρχουν σχόλια: